FőoldalÜzletÚj gyárat nyitottak Magyarországon
2013. június 26., szerda ::

Új gyárat nyitottak Magyarországon

A német ThyssenKrupp konszern sikeresen fejleszti tovább kapcsolatait az autóipar nemzetközi szereplőivel: egy új üzemben Győrött a ThyssenKrupp Automotive Systems alváz-specialistái komplett futóműveket állítanak össze. A befektetés mintegy négy millió euróra rúg, a megrendelő pedig az Audi Hungaria Motor Kft. múlt héten szintén Győrben megnyitott gyára. A közel 60 munkatárs két perc alatti ütemidővel naponta 450 első és hátsó futóművet készít úgynevezett „just-in-sequence" szállítással, figyelemre méltó tempóban: a 4100 m2 alapterületű szerelőcsarnokban ugyanis éppen 176 perc telik el a megrendelés kézhezvételétől a kész futómű ügyfélhez történő kiszállításáig

„Következetesen a jövő piacait célozzuk, ezért nagy örömömre szolgál, hogy a Volkswagen Csoporttal tartó többéves sikeres partnerségünket már Magyarországon is egy újabb fejezettel bővítjük."húzta alá a beruházás jelentőségét a konszern számára Dr. Karsten Kroos, a ThyssenKrupp AG Components Technology üzleti területe igazgatótanácsának elnöke.

Napjainkban egyetlen járműtípus gyártásánál csak a futóműrendszert nézve akár több ezer féle variáció is szükséges lehet. Azért, hogy ennek a komplexitásnak, valamint a hatékonyság követelményének is megfelelhessenek, és a magas raktározási költségeket elkerüljék, a szállítók az autógyárak közvetlen közelében telepednek le és jellemzően „just-in-sequence" metódussal szállítanak. Ez az eljárás azt jelenti, hogy minden komponens precízen a járműbe való beépítés időpontjában érkezik meg. Ez a költségtakarékosság mellett környezetbarát módszer is, hiszen nincsen saját szállító flotta, sem a hozzá tartozó CO2 kibocsátás.

„Már régóta Magyarországon élek és biztos vagyok abban, hogy egy valódi win-win helyzetről beszélhetünk: miközben a német fél a versenyképes, profi munkaerőre támaszkodhat, Magyarország a német autógyárak és beszállítóik kimagasló piaci pozícióiból profitál." - fejezte ki az újabb német-magyar együttműködés kapcsán örömét Marc de Bastos Eckstein, a gyárat üzemeltető ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A ThyssenKrupp honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény