FőoldalÜzletAz ABB a világ egyik legetikusabban működő vállalata
2013. március 19., kedd ::

Az ABB a világ egyik legetikusabban működő vállalata

Az ABB energetikai és automatizálási cég felkerült a világ legetikusabb vállalatainak 2013-as listájára, amelyet immár hetedik alkalommal, minden évben közzétesz az Ethisphere Institute, az üzleti etika legjobb mintapéldáinak értékelésére specializálódott vezető nemzetközi szervezet

Az Ethisphere Institute indoklása szerint az ABB élen jár az etikus üzleti viselkedésben, amellyel kiérdemelte a szervezet elismerését.

„Büszkék vagyunk arra, hogy üzleti működésünknek és vállalatunknak szerves részét képezi a becsületes magatartás" – mondta Diane de Saint Victor, az ABB jogtanácsosa és a végrehajtó bizottság tagja. „Az Ethisphere elismerése megerősíti azt a nézetünket, miszerint az etikus működésnek kulcsfontosságú szerepe van az ABB hosszú távú sikereiben."

 

Listájának összeállítása során az Ethisphere áttekinti a cégek etikai kódexeit, peres ügyeit, szabályszegéseit; értékeli az innovatív beruházásokat és a fenntartható üzleti megoldásokat; figyelemmel kíséri a corporate citizenship (a vállalat, mint a felelős állampolgár) javítását célzó tevékenységeket; valamint tanulmányozza a vezető tisztségviselőknek, az adott iparág trendfigyelőinek, a beszállítóknak és a vásárlóknak az ajánlásait.

 

Az Ethisphere Institute 2007 óta minden évben összeállítja listáját a világ legetikusabb vállalatairól. Az eddigi legnagyobb, 2013-as lista elkészítéséhez az Ethisphere több mint 100 ország 36 iparágának jelöltjei közül választotta ki a legjobbakat.

„Idén nem csak minden eddiginél több vállalat pályázott 'A Világ Legetikusabb Vállalata' címért – amely jól mutatja, hogy az etika fontos részét képezi sok vállalat üzleti modelljének – , hanem azt is tapasztaltuk, hogy egyre több cég viselkedik proaktívan és kezdeményez teljes iparágakra kiterjedő etikai programokat, kultúrát, mint például az iparágankénti etikai egyesületek és más hasonló aktivitások." – mondta Alex Brigham, az Ethisphere vezetője.

 

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény