FőoldalÜzletÖsszehúzza magát a Logitech
2013. január 30., szerda ::

Összehúzza magát a Logitech

A PC-piac gyengélkedése lerontotta a világ meghatározó perifériagyártójának eredményeit is. Az új vezérigazgatója bejelentette, év végéig megszabadul minden olyan részlegtől, amely nem illik szorosan a stratégiába

A 22 éves svájci Logitech kínálata rendkívül sokszínű, játékvezérlők, hangszórók, webkamerák mellett multimédiás távirányítókat, videokonferencia-termékeket, és video-megfigyelési rendszereket is kínál. Azonban a PC-piacon a laptopok előretörése miatt egyre kevesebb billentyűzetre és egérre van szükség és mára a webkamerák is jobbára integrálódtak a noteszgépek házába. Így a Logitech fokozatosan elveszítette megcélozható piacának egy részét, az új területek felé történő nyitásai pedig csak arra voltak elegendőek, hogy ezt a folyamatot ellensúlyozzák. 2012 végén a társaság 615 millió dollárnyi bevételt könyvelt el, ami 14 %-os csökkenést jelent. A billentyűzetek terén 6, egerek és mutatóeszközök terén 10 százalékos, audiorendszerek, játékvezérlők terén majdnem 20 százalékos volt a csökkenés.

A korábbi vezető Guerrido de Luca néhány hete, 2013 január elején átadta az irányítást Bracken Darrellnek, aki tavaly áprilisban került a céghez. Az új vezetés a megváltozott piaci helyzetre reagálva a Logitech újrafókuszálása mellett döntött. Darrell közölte, a cég eladja a távirányítókkal foglalkozó tevékenységét, valamint megszabadul a videokamera-alapú biztonsági termékeitől is. Csak ezen részleg elértéktelenedése miatt a cég 211 millió dollárt volt kénytelen leírni, ami hatalmas, 195 milliós mínuszba rántotta a legutóbbi negyedéves eredményt. A cégvezető ígérete szerint 2013 végére teljesen leépítik például a konzolokhoz tervezett játékkiegészítők, valamint a hangszórót tartalmazó dokkolók gyártását.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény