FőoldalÜzletNyereség a Huaweinél, veszteség a ZTE-nél
2013. január 21., hétfő ::

Nyereség a Huaweinél, veszteség a ZTE-nél

Sorra jelennek meg a vállalati jelentések a 2012. évi gazdálkodásról.
A világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott Huawei nettó profitja 33 százalékkal nőtt a 2011-es adatokhoz képest, míg a második legnagyobb kínai telekommunikációs felszereléseket gyártó cég, a ZTE 2012-ben az előzetes becslések alapján mintegy 2,5–2,9 milliárd jüanos (87,5 milliárd – 101,5 milliárd forint) nettó veszteséget valószínűsít

A világ második legnagyobb telekommunikációs felszerelésgyártójaként számon tartott Huawei nettó profitja 33 százalékkal nőtt a 2011-es adatokhoz képest, azaz 15,4 milliárd jüanra (539 milliárd forint). Ugyanakkor a cég forgalma csak 8 százalékkal nőtt – 220,2 milliárd jüanra (7,7 ezer milliárd forint). A jó eredményeket elsősorban új telekommunikációs projektjeivel és okostelefonjainak növekvő eladásával magyarázza a vállalat. A Huawei a következő évekre is forgalmának és profitjának növekedését jósolja, 2013-ban a forgalom 10-12 százalékos bővülésére számítanak.

Ezzel szemben a Huawei után a második legnagyobb kínai telekommunikációs felszereléseket gyártó cég, a ZTE vasárnap a hongkongi tőzsdén közzétett közleménye szerint 2012-ben az előzetes becslések alapján mintegy 2,5–2,9 milliárd jüanos (87,5 milliárd – 101,5 milliárd forint) nettó veszteséget valószínűsít. Ennek oka gyanánt az exportpiacok szűkülését és a világgazdasági válság következtében visszaeső bevételnövekedést tudják be. Ugyanakkor a mobiltelefonok árának csökkenése is rosszul érintette a céget. 2013. első negyedévére már nyereséget vár a cég – ezt a Morgan Stanley is valószínűsítette legutóbbi jelentésében.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény