FőoldalÜzletÍgy készül az LG a 2013-as CES-re
2013. január 04., péntek ::

Így készül az LG a 2013-as CES-re

Megújult a továbbfejlesztett hangvezérlési technológiával rendelkező CINEMA 3D Smart TV-khez használható Magic Remote mozgásérzékelős távirányító, a kibővített Smart Google TV termékcsaláddal még egyszerűbb lett a keresés, valamint az izgalmas tartalmak és applikációk felfedezése és több új, prémium játék játszhatunk az LG CINEMA 3D Smart TV-ken.
Új 3D videofallal és 84 hüvelykes Ultra HD felbontású, multitouch képernyőivel is megismerkedhetünk az idei CES-en

Magic Remote

Az átalakított eszköz még kifinomultabb hangvezérlés funkciókkal rendelkezik, amelyekkel egyszerűen, természetesen és akár beszélgetés közben is adhatók utasítások. Az új kialakításban is elérhető négy vezérlési lehetőség — a hangfelismerés, a görgetés, a mozdulat-felismerés és a rámutatás —, amelyek révén a felhasználók egy kompakt és univerzális távirányítót tarthatnak a kezükben.
„Az LG elkötelezett az innovatív szórakoztatóelektronikai megoldások iránt, a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító pedig a CINEMA 3D Smart TV felhasználói élmény egyik alappillére.” — nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette: „A lenyűgöző funkciókészletre épülő eszköz legújabb kiadása precíz hangvezérlést kínál; a kézmozdulatokkal, görgetővel és rámutatással való irányítás pedig még egyedülállóbbá és felhasználóbarátabbá teszi a Magic Remote távirányítót.”

Az LG Magic Remote mozgásérzékelős távirányító kifinomult hangvezérlési technológiájának köszönhetően a televízió hangutasításokkal egyszerűen és hatékonyan vezérelhető. Az új Natural Language Recognition (természetes beszédfelismerő) szoftverrel könnyebben, normál hanghordozással adhatunk hangutasításokat. Többé nem kell szünetet tartani a parancs és a cím között, elég, ha természetesen kimondjuk azt, hogy „Játszd le a Gangnam Style videót” és az új Magic Remote távirányító megérti, amit mondunk.

Az új LG Magic Remote a házimozi-rendszerek lelke; olyan univerzális vezérlési megoldás, amely számos szórakoztatóelektronikai berendezés elérését és irányítását lehetővé teszi, maximális kényelem mellett. A Smart TV-ktől kezdve a set-top boxokon és a hangprojektorokon át a blu-ray lejátszókig a nappaliban minden eszköz hatékonyan, egy mozdulattal vezérelhető egyetlen Magic Remote távirányító segítségével. A rámutatási funkciónak köszönhetően az LG Magic Remote természetesen illeszkedik a kézbe, így kiválóan használható mozgáson alapuló videojátékokhoz. A görgővel könnyedén görgethetünk fel és le a weboldalakon, míg a kicsinyítés és a nagyítás különösen az olyan alkalmazások esetében hasznos, mint például a Google Térkép. A megfelelő kézmozdulattal gyorsan elérhetők a gyakran használt menük, és elvégezhetők a gyakori műveleteket, így értékes időt takaríthatunk meg. Elég például leírni a megfelelő számot a levegőben és a készülék a kedvenc csatornánkra vált.

A Magic Remote távirányító két változatban érhető el: az egyik az LG prémium kategóriás CINEMA 3D Smart TV-i, a másik pedig a hagyományos CINEMA 3D Smart TV modellek tartozékaként vásárolható meg. A prémiumkategóriás Magic Remote gombjai LED-es háttérvilágítással rendelkeznek, így sötétben is egyszerűen használhatóak, a kompaktabb kialakítás pedig könnyebb, még kényelmesebb fogást eredményez. A gyakran használt nyomógombok új helyre kerültek, ami még természetesebb és kellemesebb kezelést biztosít.

Smart Google TV

Az LG új modelljei, a CINEMA SCREEN formatervezésű, különböző méretekben bemutatkozó GA7900 és a GA6400 televíziók még kifinomultabb felhasználói élményt kínálnak.

A Google legújabb platformja és az LG továbbfejlesztett Magic Remote Qwerty, billentyűzettel rendelkező mozgásérzékelős távirányítója tovább fokozzák a Voice Search, azaz a hangvezérlésen alapuló keresési funkció és a PrimeTime műsorújságának hatékonyságát. A továbbfejlesztett Smart Home kezdőlap kényelmes, egyszerű hozzáférést biztosít a VoD (Video on Demand) szolgáltatásokhoz, a YouTube-hoz és más alkalmazásokhoz, tovább javítva ezzel a felhasználói élményt. Az LG Google TV által kínált széles funkcióválaszték segítségével az izgalmas új tartalmak felfedezése minden eddiginél egyszerűbbé válik. A prémium modell az LG továbbfejlesztett CINEMA SCREEN formatervezési koncepciója alapján készült, így feltűnően vékony, modern kialakítással rendelkezik.

„Az LG elkötelezett az olyan szórakoztatóelektronikai megoldások fejlesztése iránt, amelyek még egyszerűbb és még kifinomultabb megoldásokat kínálnak a felhasználók számára; a Google TV rendszerre épülő legújabb LG Smart TV modellek pedig kitűnően illeszkednek ebbe a koncepcióba. — nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. — A legújabb Google TV platform és az LG bevált Smart TV technológiájának kombinálásával páratlan felhasználói élmény érhető el. Az eredmény egy olyan átfogó rendszer, amelynek igazi előnye az egyszerűségében rejlik.”

Az LG Google TV célja a felhasználói élmény újraértelmezése. Az egyszerűen kezelhető platform a régi tévékészülékek áttekinthetőségére emlékeztet. Az új Smart Home kezdőlap különböző típusú „kártyákat” tartalmaz, amelyek mappaként szolgálnak az alkalmazások és egyéb tartalmak számára. Az új My Interest Card (Saját érdeklődés kártya) segítségével hasznos információk is megjeleníthetők, például az aktuális időjárás, vagy a személyre szabható hírek.

A felhasználói felület a teljes billentyűzettel ellátott, keresési szavak begépelésére alkalmas Magic Remote Qwerty mozgásérzékelős távirányító „rámutatás” funkciójával vezérelhető. A továbbfejlesztett hangfelismeréssel felvértezett távirányító tökéletesen illeszkedik a Google kiváló keresési képességéhez. A hangfelismerésnek köszönhetően ugyanis az LG Google TV-n még egyszerűbb a PrimeTime műsorújság használata, és még gyorsabb a böngészés több mint 100 ezer film és sorozat között.

Az LG Smart TV kétmagos processzora megkönnyíti a menüben történő navigálást, valamint gyors internetböngészést és videólejátszást tesz lehetővé. A processzor teljesítménye révén a TruPicture XD technológia a képek gyors és pontos feldolgozását biztosítja, amely gazdagabb színeket, határozottabb kontrasztot és általánosan jobb képélességet eredményez.

Az LG prémium kategóriás modellje a továbbfejlesztett CINEMA SCREEN formatervezés szellemében vékony és modern kialakítást kapott. Tovább csökkent a keret szélessége, amely letisztult megjelenést eredményez és keret nélküli kijelző hatását kelti. Az LG Google TV mindössze néhány milliméteres kerete és egyedi megjelenésű talpa révén bármilyen enteriőrbe tökéletesen illeszkedik.

A Google TV platformra épülő LG Smart TV nagyszerű csatlakozási lehetőségeket kínál, és számos eszközzel köthető össze vezeték nélkül. A legújabb androidos YouTube alkalmazás segítségével az okostelefonok és a táblagépek WiFi kapcsolat segítségével automatikusan párosíthatók a Google TV-vel az otthoni hálózaton keresztül, így a különböző eszközökön tárolt tartalmak egyszerűen továbbíthatók a televízióra.

Főként a játékrajongók számára lehet érdekes, hogy az LG Google TV gyárilag telepítve tartalmazza az OnLive alkalmazást, amely a televíziót nagyszerű, konzol nélküli játékplatformmá alakítja. Az alkalmazás segítségével több száz, kiváló minőségű videojáték érhető el azonnal, közvetlenül az internetes felhőből. A CINEMA 3D TV funkcióval rendelkező LG Google TV emellett polarizált technológiát is alkalmaz, így a filmrajongók és a játékok kedvelői zavaró vibrálás nélkül élvezhetik a 3D-filmeket és -játékokat.

Új játékok a CINEMA 3D Smart TV-ken

Olyan okostelefonon és táblagépen régóta népszerű játékok között válogathatunk majd, mint a Where’s My Water, a The Sims FreePlay, az Air Penguin, valamint a Mini Motor Racing. Mindegyik játék irányítható az LG új, továbbfejlesztett mozgásérzékelős Magic Remote távirányítójával.

„Játékkínálatunkat az első, Smart TV-n játszható 3D játékunk tavaly júliusi bemutatkozása óta folyamatosan bővítjük. – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – Nagyszerű családi élmény a világ legnépszerűbb játékaival játszani a nappaliban. Kitartó és elkötelezett munkánk eredménye a Magic Remote, a Dual Play és az okostelefonokhoz kifejlesztett távirányító alkalmazás, amelyek segítségével még élvezetesebb játékélményt kínálhatunk a CINEMA 3D Smart TV-k tulajdonosainak.”

A Disney által készített és pillanatok alatt klasszikussá vált Where’s My Water, 90 ország alkalmazásboltjában vezeti a játékok listáját a letöltések számát tekintve. A játék bemutatása óta Swampy több mint kétmilliárdszor zuhanyozott. Az LG CINEMA 3D Smart TV-k nagyobb képernyője és a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító tökéletes felhasználói élményt biztosít, még vonzóbbá téve a Disney átütő sikerű játékát.

Hamarosan a piacvezető Electronic Arts Inc. (EA) fejlesztése, a The Sims FreePlay is bemutatkozik az LG Smart TV-ken. A magával ragadó „életszimulációs” stratégiai játék a világszerte több mint 150 millió példányban elkelt The Sims sorozatra épül. Amellett, hogy a Magic Remote távirányítóval a játékot a televízió képernyőjén kezelhetik, a játékosok az okostelefonjukra is letölthetnek egy praktikus, kifejezetten a The Sims FreePlay-hez tervezett távirányító alkalmazást.

Ezenkívül több más játék, például a The Binary Mill által fejlesztett, és a Unity Engine játékmotort alkalmazó Mini Motor Racing is 3D-támogatást kapott, így ez, az LG Dual Play funkció használatára is lehetőség ad. A két játékost igénylő játékokhoz tökéletes megoldást jelentő, az LG FPR 3D technológiájára épülő Dual Play funkciónak köszönhetően a szokványos osztott képernyős nézet helyett mindkét játékos teljes képernyőn láthatja saját karakterét.

B2B megoldások az LG-től

A továbbfejlesztett digitális kijelző termékcsalád zászlóshajója, az 55 hüvelyk (140 cm) átmérőjű kijelzőkből épített 3D videofal mellett az érdeklődők megismerkedhetnek a 84 hüvelykes (213 cm) Ultra HD felbontású, multitouch technológiájú kijelzővel, az EZ Sign TV-vel, a Smart Gate Media Pole-lal és a Smart Mirrorral is.

„Az LG felismerte a hatékony és eredményes digitális megjelenítés iránti növekvő igényt, és olyan termékek kifejlesztésére törekszik, amelyek a legmodernebb IPS paneleket és intelligens energiatakarékossági technológiát használnak. Büszkék vagyunk csúcsminőségű termékkínálatunkra, amelynek tagjai a legkülönfélébb felhasználói igényeknek is megfelelnek és számos eltérő környezetben használhatóak. Az IPS panelek és az intelligens, energiatakarékos technológia ötvözése két szempontból is előnyös: a szemet gyönyörködtető megjelenítés mellett készülékeink használatával komoly megtakarítás érhető el.” - mondta el Il-geun Kwon, az LG Home Entertainment Company vezető alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója.

Az LG már több ízben igazolta a szakértelmét a digitális megjelenítés területén, hiszen számos elismert nemzetközi márkával dolgozott együtt, többek között a McDonald’s, a KFC, a Nike, a Kia, a Hyundai és a Vodafone vállalatokkal. A cég több nagyszabású projektet bonyolított le sikeresen, például közel 18 ezer digitális megjelenítőt gyártott le a népszerű kanadai étteremlánc, a Tim Hortons számára. Az LG digitális kijelző megoldásaival a világ számos jelentős közlekedési csomópontján találkozhatunk, például az szöuli és a sydney-i nemzetközi repülőtereken is. Idén a vállalat ismét elkápráztatja a CES látogatóit, digitális kijelzői ugyanis nem csupán méretüket, hanem képminőségüket és energiahatékonyságukat tekintve is kivételesek.

3D-videofal lenyűgöző méretekkel
Az LG standja minden bizonnyal idén is a figyelem középpontjában lesz Las Vegasban; a lélegzetelállítóan nagy, 122 darab 55 hüvelykes (140 cm) képátlójú LG WV70MD képernyőből álló 3D-videofal biztosan nem marad észrevétlen. A világon a legkeskenyebb (5,3 mm) képernyőközi távolsággal rendelkező 3D-videofal olyan látványt kelt, mintha egyetlen óriási kijelző lenne. A gyárilag telepített szoftver segítségével az összes képernyő fehéregyensúlya automatikusan beállítható, így tökéletesen egységes képminőség érhető el minden képernyőn, az IPS technológia pedig ragyogó, éles képet és nagy betekintési szöget biztosít.

Az LG nagyméretű digitális kijelző megoldása a vállalat saját fejlesztésű, intelligens energiahatékonysági technológiáját (Smart Energy Saving) használja, így a többi kereskedelmi célú LED-es kijelzőnél hozzávetőlegesen 30 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt. Mindez jelentős energiamegtakarítást tesz lehetővé, azonos képminőség mellett.

84 hüvelykes, Ultra HD, multitouch kijelző - látványos interaktív és oktatási célokra
Az LG lenyűgöző 84 hüvelykés (213 cm) Ultra HD, multitouch technológiájú megjelenítője az Ultra HD felbontás részletgazdagsága az üzleti célú felhasználásra szánt (B2B) digitális kijelzők piacán is elérhetővé válik. A CES-en az LG hatalmas, 5 pontos érintőképernyőjén a világ leghíresebb múzeumainak remekműveit csodálhatják meg az érdeklődők, interaktív módon. A hihetetlenül nagy pixelsűrűségnek köszönhetően az Ultra HD felbontású képernyőn a legfinomabb ecsetvonások is jól megfigyelhetők. A 84 hüvelykes Ultra HD TV multitouch funkciója a kézmozdulatokkal végzett nagyítás, forgatás és üzenetírás lehetősége mellett az intuitív, természetes interakcióra helyezi a hangsúlyt, így számos különböző üzleti és oktatási helyzetben ideális megoldást nyújt.

Az EZ Sign TV és további termékek
A 2013-as CES kiállításon az LG a díjnyertes EZ Sign TV-t is megmutatja a nagyközönségnek. Az EZ Sign TV két éven keresztül – 2011-ben és 2012-ben is – elnyerte a Commercial Integrator magazin „év termékének” járó díját, amelyet főként a személyre szabható tartalommegjelenítési képességeinek köszönhetően érdemelt ki. A sokoldalú EZ Sign TV számos feladatra alkalmas, úgy mint hirdetések megjelenítése, multimédiás tartalmak lejátszása és élő adások közvetítése is. Az LG karcsú és helytakarékos, marketing- és hirdetési alkalmazásokhoz ideális Smart Gate Media Pole megjelenítője, valamint a tükörként és monitorként egyaránt használható Smart Mirror szintén megtekinthetők lesznek a kiállításon.

Az LG január 29-étől a vállalatközi szegmens legrangosabb eseményének számító amszterdami Integrated Systems Europe 2013 (ISE) kiállításon is megmutatja csúcsmodelljeit.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény