FőoldalÜzletJapán kutatók támaszkodnak a magyar programra
2012. december 01., szombat ::

Japán kutatók támaszkodnak a magyar programra

Sikerrel alkalmazzák Japánban az ITware Kft., hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő cégének mérésadatgyűjtő rendszerét. A Kojimori nevű beágyazott szoftvert a szigetországban jelenleg több mint 160 helyen – köztük a Kagoshima Egyetemen zajló kutatásoknál is – felhasználják már

A japán Kagoshima Egyetem is felhasználja már e beágyazott szoftvert. Az egyik kutatása során – melynél a professzorok a Kojimori adataira támaszkodnak – hidropóniás termesztéssel, azaz termőföld nélkül, speciális összetételű tápanyagnak köszönhetően nevelnek magas cukortartalmú paradicsomokat. A kutatás weboldalán valós időben követhető nyomon a termesztés folyamata, a növények fejlődése. A monitorozás mellett kontrollálhatók, és grafikonok, valamint statisztikák formájában egyetlen kattintással lekérhetők a legfontosabb adatok az aktuális hőmérséklettől és páratartalomtól a CO2 koncentrációig.

„Fontos volt számunkra, hogy eszközeinkhez az ITware olyan megbízható szoftvert készítsen, amely felügyelet nélkül, távoli helyeken, sokszor mostoha körülmények között, kültéren is stabilan működik. A Kojimori beágyazott szoftvernek köszönhetően mérőműszereink adatai most folyamatosan, távolról is ellenőrizhetővé váltak.” – mondta Masatoshi Hiroura úr, a japán FB Triangle Co. vezetője a magyar szoftverről.

A közeljövőben elkezdődik a Kojimori más eszközökre történő implementálása is, ezzel lehetővé válik majd például napkollektorok vagy épp spektrométerek adatainak a távoli feldolgozása. Mivel több japán cég is érdeklődik a magyar szoftver iránt, annak népszerűsége tovább nőhet a szigetországban.

Az ITware honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény