FőoldalÜzletÚjabb Lenovo termék gyártása Magyarországon
2012. november 21., szerda ::

Újabb Lenovo termék gyártása Magyarországon

A szerverpiacon is erősítene a PC-szegmensben már világelső vállalat. A Lenovo immár három éve hazánkból szolgálja ki a teljes európai piacot. A cég 2009-ben kötött megállapodást a Flextronics-szal, s azóta a cég sárvári egységének teljes kapacitását leköti

Az üzemben jelenleg asztali számítógépeket, hagyományos munkaállomásokat, all-in-one gépeket és szervereket szerelnek össze. Ezek volumene nem ismert, azonban a statisztikák alapján annyit lehet tudni, hogy a sárvári gyárban több mint 500 ember dolgozik, az üzem éves termelésének értéke több százmillió dollár.

A Flextronics által közétett információk szerint a jövőben elképzelhető, hogy nem csak az európai értékesítés bővülése miatt nő majd a magyarországi kibocsátás. Fölmerült ugyanis, hogy a Lenovo új készülékek termelését is hazánkba hozza. Az egyik ilyen lehetőség a hazai szervergyártás bővítése. A kínai cég augusztus elején kötött együttműködési megállapodást a tárolórendszerek globális piacának vezetőjével, az amerikai EMC-vel. A szerződéssel – amelynek keretében egyébként a két cég egy vegyesvállalatot is létrehozott – a Lenovo nem titkolt szándéka, hogy megerősítse pozícióit a szerverek, az adattárolás, és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Amennyiben ez sikerül a kínai cég termékportfóliója számos szerverrel bővülhet, s elképzelhető egy olyan megoldás, amely ezen a területen is a sárvári termelést erősíti.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény