FőoldalÜzletA nyomtatók vírus és kártevő elleni védelmének úttörő módszere
2012. november 05., hétfő ::

A nyomtatók vírus és kártevő elleni védelmének úttörő módszere

A Xerox és a McAfee bemutatták legújabb védelmi rendszerüket a kártékony programok és vírusok ellen: az immár a többfunkciós hálózati nyomtatókon is kipróbált McAfee Embedded Control szoftver kifinomult szűrési technikájának köszönhetően, a hálózatra kötött MFP-ken csak az engedélyezett programok futhatnak. Bár a kártevők fenyegetése jellemzően a személyi számítógépeket érinti, a Xerox bemutatta, hogy miként lehetnek veszélynek kitéve az egyéb hálózatra kötött eszközök is

"Amikor egy többfunkciós nyomtató adatokat kap, és feldolgozza azokat egy nyomtatási, lapolvasási vagy fax művelethez, akkor rögtön kiszolgáltatottá válik a rosszindulatú programokkal szemben - ez a veszélyforrás legtöbbször eszünkbe sem jut" - mondta Tom Moore, a McAfee Embedded Security alelnöke.

A Xerox és a McAfee közös biztonsági megoldása megkönnyíti a rendszergazdák dolgát, mert a többfunkciós nyomtató kontrollerébe beépített szoftver azonnali vészjelzést ad, lenyomozhatóvá teszi a biztonsági fenyegetések forrását, és rögtön meg is teszi az ellenlépéseket. Ennek köszönhetően a rendszergazdáknak nem kell állandóan figyelniük az új kártevő-szoftverek megjelenését, hogy jó előre blokkolhassák őket.

A Xerox és McAfee felmérésének adatai is alátámasztják a hálózati nyomtatókba és többfunkciós berendezésekbe beépített biztonsági szolgáltatások iránti igényt. Az irodai alkalmazottak bevonásával végzett idei felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek több mint fele (54 százalék) nem mindig tartja be a vállalat biztonsági előírásait (33 százalék) vagy nem is tud ezekről az előírásokról (21 százalék), így az ügyfelek bankkártya-számai, pénzügyi adatai, de még a humánpolitikai és adózási dokumentumok is veszélybe kerülhetnek. A felmérés kimutatta, hogy az érzékeny adatokat fénymásoló, beolvasó és kinyomtató alkalmazottak 39 százaléka gyakran eltűnődik azon, hogy a hálózati berendezésre küldött információk biztonságban maradnak-e.
"A rendszergazdák nem mindig gondolnak a nyomtatókra veszélyforrásként, ami nem jelent többé problémát, ha védelmi réteggel ellátott Embedded Control szoftverünket alkalmazzák" - emelte ki Rick Dastin, a Xerox Irodai Megoldások Csoportjának elnöke. A McAfee Embedded Control és McAfee Embedded Management szoftverekkel védett Xerox berendezések 2013-tól lesznek elérhetők a Xerox WorkCentre és ColorQube termékek között.

A Xerox kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény