FőoldalÜzlet82%-os teljesítménynövekedés a számítógépen
2012. október 24., szerda ::

82%-os teljesítménynövekedés a számítógépen

A Kingston felkérésére készített független tanulmány szerint egy számítógép SSD-meghajtóval való kiegészítése biztosítja a legjobb ár/teljesítmény arányú bővítést. A tesztek kimutatták, hogy a Kingston SSDNow V+200 akár 82%-kal is képes növelni a számítógép hatékonyságát

Az angliai Dennis Technology Labs végezte el a tesztet annak meghatározására, hogy egy SSD mennyivel képes megnövelni a számítógép teljesítményét olyan egyéb, gyakori bővítésekkel összehasonlítva, mint például a memóriabővítés vagy egy gyorsabb processzor beszerelése. A felmérés elsődleges célja annak azonosítása volt, hogy mely típusú bővítéssel érhető el a legjobb teljesítménynövekedés az árak arányában. A Kingston SSDNow V+200 nyújtotta a legkiválóbb értékű bővítést 645 Ft/százalékpont növekedési költséggel. Az SSD-meghajtóval kombinálva az összes egyéb bővítés értéke jelentősen megnőtt a merevlemezhez képest. Például egy processzor növekedési költsége több mint 18,455 Ft/százalékpont egy merevlemezzel kombinálva, ám mindössze 1405 Ft SSD-meghajtóval párosítva.

Az infografika is jól szemlélteti, hogy a mindennapi számítógépes funkciók megismétlése során a tesztek kimutatták továbbá az SSDNow V+200 jelentős hatását a rendszerindítási időtartamra: akár a 2,5-szeres gyorsaságot is eléri a hagyományos merevlemezhez képest. A meghajtó használatával egyszerűsödik a bootolás és a munkafelülethez való hozzáférés, különösen azon felhasználók számára, akik menet közben dolgoznak vagy megnövelt teljesítményt igényelnek, például tartalomkészítők vagy játékosok. Ezen felül a Microsoft Word dokumentumkezelő 2,5-szer, az Outlook alkalmazás pedig ötször gyorsabban tölt be a HDD-khez viszonyítva.

"Az SSD-technológiába való befektetés a lehető legidőszerűbb, amelynek a mozgóalkatrész nélküli meghajtók 340 Ft/GiB alá csökkenő ára tovább kedvez. A Kingstonnál az a célunk, hogy telepítési csomagjainkkal megkönnyítsük a fogyasztók számára az SSD bővítéseket. A jelenlegihez hasonló, pénzügyi szempontból kihívást jelentő időszakokban a fogyasztók fokozott számítógépes élményt és jelentős teljesítményjavulást élvezhetnek egy SSD bővítés segítségével anélkül, hogy új gépet kellene vásárolniuk" - mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.
Az SSD kiválasztását a felhasználók számára hozzáférhetőbbé és testre szabhatóvá téve, a Kingston a honlapján elindította a Kingston SSD Selector, SSD-konfigurátor alkalmazását. Az átfogó, lépésről-lépésre haladó útmutató lehetővé teszi, hogy a legmegfelelőbb SSD-meghajtót válasszuk ki számítógépünkhöz vagy notebookunkhoz, és melynek segítségével kiválaszthatjuk a számunkra legjobb teljesítményű illetve a legjobb ár-érték arányú SSD-t.
A Kingston "dedicated to Performance" kampánya keretében részletes esettanulmányokkal ellátott online videókat és felhasználói élményeket kínál.
2012. október-december közti időszakban különleges ám korlátozott ajánlatok teszik még könnyebbé és elérhetőbbé az SSD-meghajtóval történő bővítést.

A Kingston honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény