FőoldalÜzletHírek a két mobilgyártó óriásról: Huawei, Samsung
2012. október 09., kedd ::

Hírek a két mobilgyártó óriásról: Huawei, Samsung

Bárki bevásárolhatna Kína büszkeségébe.
Rekordnyereség a Samsungnál

A Wall Street Journal szerint tőzsdére készül az átláthatóságának fokozására és üzletszerzési esélyeinek javítására törekvő kínai Huawei. A világ második legnagyobb telekommunikációs felszereléseket gyártó vállalata befektetési bankok tanácsát kérte tőzsdére vonulásával kapcsolatosan arról, hogy az pontosan hogyan és hol történjen.
A Huawei régebb óta keresi a tőzsdére menetel lehetőségét, ám az ügy az elmúlt években nem haladt előre. A mostani időpont a kínai vállalatok amerikai tőzsdéken való alulértékeltsége miatt lehet kevésbé jó döntés, emellett az sem tisztázott, hogy a bevezetés valóban segítené-e a külföldi piacok céggel szembeni bizalmatlanságának, biztonsági félelmének eloszlatását. A Huaweinek ugyanis meghatározhatatlan a kapcsolata a kínai vezetéshez és hadsereghez.

Ismét rekorderedményt ért a dél-koreai Samsung Electronics a harmadik negyedévben. Ezzel abszolút rekord ért el a cég. A társaság közlése szerint a jó eredmények elsősorban annak köszönhetőek, hogy a Galaxy S3 okostelefonok globális értékesítésének erőteljes növekedése bőven ellensúlyozta a félvezetők piacán bekövetkezett hanyatlást.
A világ legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata majdnem megduplázta üzemi eredményét, ami 8,1 ezer milliárd von (7,3 milliárd dollár) volt július-szeptember között az egy évvel korábbi 4,25 ezer milliárd után. Ezzel az üzleti eredmény minden eddigi rekordot megdöntött. Az értékesítési árbevétel 25 százalékkal 52 ezer milliárd vonra emelkedett.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény