FőoldalÜzletEU-s vizsgálatok kezdődtek a ZTE-nél
2012. július 11., szerda ::

EU-s vizsgálatok kezdődtek a ZTE-nél

Nemcsak a ZTE, de a Huawei is érintett a vizsgálatokban. Mind a két vállalat tagadja, hogy illegális támogatásokat kapott volna az államtól - tudta meg a Financial Times

2009 márciusa óta nem látott mélypontra esett ma a kínai mobilgyártó, a ZTE árfolyama. A hírek szerint ugyanis az Európai Unió vizsgálatot kezdett a cégnél az állami támogatások ügyében.

Hétfőn az Európai Unió vizsgálatot kezdett a cégnek juttatott állami támogatásokkal kapcsolatban. Ennek hatására a kínai tőzsdén közel 6 százalékot esett a kínai mobilgyártó, Hongkongban pedig több mint 7 százalékkal értékelődtek le a részvények. Kína viszonzásul azzal fenyegetőzött, hogy ha Brüsszel tovább folytatja a vizsgálódást, akkor az válaszlépést vonhat maga után Kína felől. Figyelmeztetek továbbá, hogy hasonlóképpen vizsgálatok kezdődhetnek az európai vállalatok helyi leányvállalatainál például az autószektorban, a megújuló energia, a mezőgazdaság, vagy a távközlési cégek esetén.

A ZTE jelenleg a világ negyedik legnagyobb mobilgyártójának számít az értékesítések volumenét tekintve. Az idei első negyedévben 17,5 millió darab készüléket értékesített világszerte, ami 4,2%-os piaci részesedésnek felel meg. Ebben az időszakban több mint 60%-kal növelte eladásait az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény