FőoldalÜzletKétmilliárdos fejlesztés a veszprémi Valeónál
2012. június 12., kedd ::

Kétmilliárdos fejlesztés a veszprémi Valeónál

2012. június 8-án egy új gyártócsarnokot adtak át és letették az alapkövét az év végén elkészülő kutatás-fejlesztési központnak. Az új, 3.600 négyzetméteres csarnok és a hozzá kapcsolódó technológia 1,7 milliárd forintos beruházás keretében épült, amely a Közép-dunántúli Operatív Program forrásából 30 százalékos támogatást nyert

A cég vállalta, hogy 25 új munkahelyet hoz létre. A kutatás-fejlesztési központot 600-700 millió forintos beruházással, ugyancsak 30 százalékos állami támogatással hozzák létre.

Fonyódi Levente, a 100 százalékban francia tulajdonban lévő kft. gyárigazgatója elmondta: az elektronikai vezérlőegységeket előállító üzemben most 76 gyártósor üzemel, ezek bővítése a cél. Az elmúlt egy év alatt folyamatosan bővítették a létszámot, kétszáz embert vettek fel. A jelenlegi több mint 1.100 fős alkalmazotti létszám további bővítését is tervezik, ha a gazdasági környezet megfelelőnek bizonyul. Ismertette: a kutatás-fejlesztési központ 1.500 négyzetméteres lesz, kiegészíti a meglévő, ezer négyzetméteres kutatás-fejlesztési csarnokot, ahol mintegy százan dolgoznak. Az új központ novemberre készül el, s további száz embernek biztosítanak itt munkát.

A kft. árbevétele tavaly elérte a 185 millió eurót.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény