FőoldalÜzletÚj utakon a Spansion
2012. június 10., vasárnap ::

Új utakon a Spansion

Három évvel ezelőtt még arról cikkezett a szakmai sajtó, hogy csődvédelmet kért a Spansion, a világ harmadik legnagyobb flash memória gyártója. Ma már ismét az élen jár

Flash memóriát ma már gyakorlatilag minden elektronikai eszközben találunk: a játékoktól kezdve a nagyfelbontású televíziókon át a személygépkocsikig. Mivel egyre több multimédiás tartalmat igénylünk otthonainkba, munkahelyünkre és útközben is, és az elektronikai termékek egyre inkább összetetté válnak, az elektronikai termékekben lévő flash memória mennyisége folyamatosan nő. Mivel a számítástechnikai felhőkhöz való kapcsolódás nem mindenkor, nem minden helyzetben lehetséges, ezért hibrid megoldásokra van szükség.

Napjainkban a Spansion az ember-gép kapcsolatot, a human-machine interface-t (HMI) emelte a figyelem körébe. A gépi környezettel való kapcsolattartás az ember számára a legkönnyebb módon beszéd útján valósul meg. Ezért a beszédfelismerés, -értelmezés megvalósítása alapvető fontosságú, amihez nagyon nagy processzorteljesítményre és nagy memóriákra van szükség. A teljesítményigényeknek megint csak az akkumulátorkapacitások szabnak megálljt. Nagyon fontos tehát, hogy a memória-áramkörök működése kis energiafelvétellel járjon. A Nuance-szal kooperálva a Spansion abban az irányban fejleszt, hogy nem csak a szöveg, de a mozdulat-, gesztus-, mimika-, sőt személyfelismerés is széles körben használható legyen. Olyan, non volative, intelligens memóriatechnológiát fejlesztenek, mely a felhasználói gyakorlatot a legmesszebbmenően figyelembe veszi, és ennek révén a Spansionnak piacbővülést eredményeznek.

A Spansion honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény