FőoldalÜzletHaladó szintű fényképezőgépek kezdő áron
2012. május 24., csütörtök ::

Haladó szintű fényképezőgépek kezdő áron

Mostantól még egyszerűbb belépni a profi fotózás világába. A Sony új SLT-A37-es, féligáteresztő tükrös technológiával működő fényképezőgépe 16,1 megapixeles felbontással rendelkezik, 7 képet készít másodpercenként, és még a HD videók készítése közben is folyamatosan képes élességet állítani, Az új Sony NEX-F3 a nehéz tükrös gépek cipelésére nem vágyó fotósok választása, de a részletgazdag fényképekre és videókra igényes hobbifényképészek is szeretni fogják

Sony SLT-A37
A Sony alfa sorozat legújabb tagja az SLT-A37-es fényképezőgép, mely várhatóan május végén kerül a hazai boltokba. A féligáteresztő tükrös (Single-Lens Translucent, vagy röviden SLT) kamerák ugyanolyan kreatív lehetőségeket kínálnak, mint a professzionális tükörreflexes fényképezőgépek, működésük azonban kissé különbözik azoktól.
Míg a tükörreflexes gépek egy olyan tükör segítségével továbbítják a fényt az autofókusz érzékelőhöz és a keresőhöz, ami a kép készítésekor felcsapódik, addig az SLT fényképezőgépek féligáteresztő tükrének nem kell megmozdulnia. Így nem csupán gyorsabbá válik a fényképezőgép, de az autofókusz is folyamatosan tud élességet állítani még a teljes HD felbontású videók készítése közben is.

A most bemutatott SLT-A37 a Sony SLT fényképezőgépek új generációjának legkisebb tagja, melyet a cég azoknak szán, akik szeretnének a fényképezéssel komolyabban foglalkozni, és most lépnek be a haladó fotózás világába.

A gép 16,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS érzékelője kiváló képminőséget biztosít az állóképek és a teljes HD felbontású videók készítése során. A BIONZ képfeldolgozó processzor kiterjeszti a gép érzékenységét az ISO 100-16 000-es tartományra, és lehetővé teszi, hogy kevés fényben is jó minőségű képet készítsünk, vaku használata nélkül is. A vázba épített SteadyShot rázkódáscsökkentés emellett képessé teszi a fotósokat arra, hogy hosszabban exponáljanak anélkül, hogy a képek elmosódnának.

Az SLT technológiának köszönhetően még ez a haladó fényképezőgépek között belépő szintűnek számító kamera is hihetetlenül gyors, másodpercenkénti 7 felvételes sebességre képes, ami lehetővé teszi a mozgó tárgyak, sportesemények fotózását is folyamatos automatikus élességállítás mellett.

A kreatív szögekből történő képalkotást a kihajtható, folyamatos élőképet közvetítő LCD panel segíti. A Tru-Finder elektronikus kereső emellett az optikai keresőkhöz viszonyítva aktívabban segíti a képalkotást. A kiváló kontraszttal és 100%-os lefedettséggel rendelkező kereső még kevés fényben is megjeleníti a témát, a helyes expozíció beállítását pedig azonnali vizuális visszajelzéssel segíti.

Az alfa 37-es a kevésbé tapasztalt fotográfusokat intelligens funkciókkal segíti abban, hogy jobb portrékat készítsenek. Az automata portrékeretezés felismeri a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz. A fényképezőgép ezenkívül a megvágott portrékat a pixelek elvesztése nélkül alakítja vissza az eredeti méretre.

A professzionális gépekben nem megszokott módon a Sony alfa SLT-A37-be digitális zoom is került. A Clear Image Zoom és a By Pixel Super Resolution Technology névre keresztelt újításoknak köszönhetően a Sony fényképezőgépe képes arra, hogy a gépen lévő objektív gyújtótávolságát megkétszerezze, és a képet úgy élesítse meg, hogy azon a lehető legkevésbé látszódjon, hogy digitális zoom alkalmazására is sor került. Végül érdemes megemlíteni a fejlett automata üzemmódot, amelybe kapcsolva a fényképezőgép a helyzetek és helyszínek széles skáláját felismeri, és a beállításokat ezekhez megfelelően igazítja.

Fontosabb tulajdonságok

  • 16,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor
  • A féligáteresztő tükrös technológiának köszönhetően másodpercenként 7 kép készítése folyamatos automatikus élességállítás mellett
  • Gyors reakciójú, 3×15 pontos fáziseltolás elvén működő autofókusz
  • Nagy felbontású Tru-Finder képkereső 100%-os lefedettséggel
  • AVCHD (50i/25p) magas felbontású videó
  • Automatikus arcfelismerés és portrékeretezés a jobb portréfelvételek érdekében
  • Kihajtható LCD panel az alacsony vagy magas szögből való könnyű fotózáshoz
  • Kiváló fényérzékenység, 100 és 16 000 közötti ISO felbontás
  • A Clear Image Zoom funkció megduplázza a zoom mértékét, úgy, hogy mindeközben megtartja a teljes felbontást
  • A fejlett automata mód egyszerűvé teszi a kiváló képek készítését.

Új géphez új objektív
Az alfa 37-es új objektívet is kapott. A SAL18135, A-bajonettes objektív F3.5-5.6 fényerő mellett 18-135 mm-es gyújtótávolságot kínál, ami nagyjából a 8-szoros optikai zoomnak felel meg. Ezzel a gyújtótávolsággal a lencse egy általánosan, minden helyzetben használható objektívvé válik, és nagyszerű társ az utazásokhoz, az utcai fotózáshoz vagy akár a portrékészítéshez. Az objektív gyors, csendes automata élességállítással érkezik, de természetesen manuális fókuszállítással is használható.

A további kiegészítők közé a PCK-LM11 félkemény LCD panel védő és az ACC-FW1A eszközkészlet tartozik - utóbbiba egy tartalék NP-FW50-es akkumulátor és az LCS-AMB hordtáska került.

Sony NEX
A júniustól elérhető, kisméretű NEX-F3 az E-bajonettes család többi tagjához hasonlóan helytakarékos megoldást kínál a fotózáshoz. A hagyományos DSLR gépekét megközelítő képminőségű, 16,1 megapixeles valós felbontású fényképezőgép Exmor APS HD CMOS képérzékelője alacsony zajszintű és kristálytiszta teljes HD videók (50i/25p) rögzítésére alkalmas.

A Sony NEX-F3 segítségével rendkívül egyszerű önarcképet készíteni. A 180 fokban kifordítható LDC kijelző kartávolságból is tisztán látható és az exponálógomb kényelmesen elérhető, de akár használhatjuk a mosolyfelismerő automatikus képkészítési funkciót is.

A beépített vaku kiszélesíti a fényképkészítés lehetőségét gyenge fényviszonyok között és belterekben. A sikeres NEX-7 modellben már megismert praktikus felugró vaku segítségével kiegészítő fényforrás nélkül is készíthetőek portrék és egyéb extra megvilágítást igénylő képek. Emellett a Sony NEX-F3 automatikus portrékeretezési funkciója azonosítja a modell helyzetét, és a képet úgy vágja meg, hogy az igazodjon a harmadolásra vonatkozó kompozíciós szabályhoz.

A Clear Image Zoom technológia segítségével a fotósok megduplázhatják az objektívek nagyítási képességeit, mialatt a Sony egyedülálló By Pixel Super Resolution Technology névre keresztelt eljárása fenntartja a tökéletes képminőséget, tónusokat és textúrákat. A fejlett automata üzemmódban a fényképezőgép a helyzetek és helyszínek széles skáláját felismeri, és a beállításokat ezekhez megfelelően igazítja.
A fényképezőgép prémium érzetét fokozza a markolat minőségi kialakítása. A megemelt akkumulátor-élettartam egy töltéssel 470 felvétel készítését teszi lehetővé, amely megközelítőleg 18%-os teljesítménynövekedés a NEX-C3 modellhez képest. Az akkumulátor USB kábelen keresztül is tölthető, ami a gépet még jobb útitárssá teszi.

Könnyebb objektív
A Sony NEX-F3 ideális kiegészítője az új SEL18200LE objektív, mely F3.5-6.3 fényerő mellett 18-200 mm-es gyújtótávolságot kínál. A 11-szeres optikai zoommal megegyező nagyítási képesség kiváló hordozhatósággal és rendkívül jó felbontással párosul. Az E-bajonettes objektív kisebb, és 12%-kal könnyebb az elődjénél, a beépített rázkódáscsökkentő technológia pedig kiegyenlíti a kézremegés hatásait. A kiegészítők közül egyelőre a puha LCS-EMH hordtáska és a nagyobb LCS-EJC3 hordtáska lesz elérhető.

Fontos a környezetvédelem
A NEX-F3 fényképezőgép részben "SoRPlas" (újrahasznosított Sony műanyag) tűzálló polikarbonát felhasználásával készült, mely a gyártás során megmaradt kénalapú tűzálló műanyag újrahasznosítása. SoRPlas kiváló hőálló tulajdonságokkal és tartóssággal rendelkezik.

Főbb tulajdonságok:

  • 16,1 megapixeles Exmor APS HD CMOS szenzor
  • 180 fokban fordítható LCD kijelző
  • Beépített vaku a gyenge fényviszonyokhoz
  • Automatikus arcfelismerés és portrékeretezés a jobb portréfelvételek érdekében
  • AVCHD (50i/25p) magas felbontású videó
  • A Clear Image Zoom funkció megduplázza a zoom mértékét, úgy, hogy mindeközben megtartja a teljes felbontást
  • A fejlett automata mód egyszerűvé teszi a kiváló képek készítését
  • 470 kép készítéséhez elegendő akkumulátor-élettartam, egyszerű töltés USB kábelen

A Sony honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény