FőoldalÜzletBefejeződött a XV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny
2012. május 09., szerda ::

Befejeződött a XV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

Az idei versenyre 20 nevezés érkezett az ország minden tájáról és a határon túli iskolákból. A kétnapos verseny a megszokott menetrend szerint zajlott, pénteken a közös feladatok megoldása várt a versenyzőkre, szombaton pedig a pályázók által fejlesztett eszközök bemutatása volt soron. Idén Pákozdi Balázs a balatonfűzfői Öveges Szki. tanulója bizonyult a legjobbnak félvezető analizátorával

A Versenyre 15 oktatási intézményből 13 egyéni és hét közös pályamunka érkezett, melyek sokszínűsége a versenyzők érdeklődési körének szélességét is jellemezte. Érkezett pályamű a labortápegységtől kezdve a PLC vezérlésű kombinált fűtésszabályozáson át a sztereó elektroncsöves erősítőig.

Az első - egységes építési- és mérési feladat bírálói - napon a tanulók számot adtak eddig megszerzett elméleti tudásukról és az általuk készített eszköz bemérésével pedig szakmai felkészültségükről győződhetett meg a Diószegi Gyulával, Jáger Sándorral és Nagymáté Csabával felálló zsűri.

A pályamű bírálói második napon a tanulók egymás után mutatták be pályaműveiket és ismertették működésüket a Dudás Levente, Miklán Attila és Náday István szakmai zsűri előtt.

A verseny végeredménye:
I. Pákozdi Balázs, Öveges Szki. Balatonfűzfő, Félvezető analizátor
II. Eördögh Balázs, Puskás Technikum Budapest, Digitális oszcilloszkóp
III. Fehér László, Bencsik Ádám, Pálfy Tagintézmény Szolnok, Adaptív hőmérsékletszabályozó PIC mikrokontrollerrel

A Verseny szponzorai:

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény