FőoldalÜzletA Raspberry Pi SBC már az RS-től és az Allied-től is elérhető
2012. április 27., péntek ::

A Raspberry Pi SBC már az RS-től és az Allied-től is elérhető

Az RS Components (RS) és az Allied Electronics (Allied), az Electrocomponents plc (LSE:ECM) kereskedelmi ágazata megkezdte a Raspberry Pi SBC-k kiszállítását. A Raspberry Pi egy hitelkártya nagyságú számítógép, melyet azért hoztak létre, hogy támogassák a PC felhasználók új generációját és segítséget nyújtsanak nekik a programozási ismeretek elsajátításában. Az ügyfelek első csoportjának, akik regisztráltak az RS-nél és az Allied-nél, megkezdték a miniatűr számítógépek kiszállítását

Az RS és az Allied a beérkezett kérvények sorrendjének figyelembe vételével, valamint a rendelkezésre álló mennyiségek alapján, meghívókat küldött ki ügyfeleinek az új Raspberry Pi webáruházba, ahol az érdeklődők feladhatták megrendelésüket. Amint rendelkezésre áll a második szállítás, ez a folyamat újra megismétlődik.
Mivel rendkívül nagy kereslet mutatkozott a miniatűr számítógép iránt, a vállalat korlátozta a Raspberry Pi számának elérhetőségét ügyfelenként egy darabra, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ügyfél számára biztosíthassa a termék hozzáférhetőségét.

A Raspberry Pi megrendelése során az ügyfeleknek lehetőségük van áttekinteni és megvásárolni azokat a tartozékokat és kiegészítő termékeket is, amelyek a miniatűr számítógép használata során rendkívül hasznosak lehetnek. Ilyenek pl.: az USB A és B kábelek, HDMI kábelek, elektromos tápegységek, SD memória kártyák melyek mindegyike vezető beszállítóktól származik, és melyek készen állnak a szállításra. Az ügyfelek előnyre tesznek szert, ha a kiegészítő termékeket az Raspberry Pi-vel egy időben rendelik meg, hiszen így megtakarítják a további szállítási költségeket.
"A termék megjelenésétől fogva nagy volt az érdeklődés a Raspberry Pi miniatűr számítógép iránt, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy kiszállíthatjuk az első példányokat ügyfeleinknek." - mondta Glenn Jarrett, az RS Components Electronics marketing igazgatója. "Szorosan együttműködünk a gyártóval, annak érdekében, hogy újabb készletek álljanak rendelkezésünkre, és így a lehető leggyorsabban kiszolgálhassuk a Raspberry Pi-t rendelő vevőinket."

Eben Upton a Raspberry Pi alapítója és igazgatósági tagja hozzátette: "Ez egy igazán izgalmas és maradandó pillanat a Raspberry Pi számára, mivel a termékek most kerülnek ki a disztribútoroktól az első vevőkhöz. A Raspberry Pi iránti hatalmas érdeklődésből tudjuk, a követők és oktatók körében rendkívül nagy a várakozás, hogy a számítógépes programozás végre elérhető legyen számukra is. Arra ösztönözzük az új programozókat, hogy osszák meg tapasztalataikat és eredményeiket velünk."

Az RS és az Allied jelenleg számos eszközt fejleszt, amellyel támogatni kívánja a Raspberry Pi felhasználókat, illetve a vállalat DesignSpark elektronikai tervezőközössége is számos ötletet és lehetőséget vitat meg egymással a Raspberry Pi-vel kapcsolatban. A weboldalon több információ és újítás található, többek között a Pi Perspectives, ahol vezető brit akadémikusok és kutatók osztják meg gondolataikat a Raspberry Pi-ről, illetve a Raspberry Pi experimenter's kit-ről, amely fejlesztése most történik. Olyan oktató anyagok is találhatók az oldalon, amelyek bemutatják a különböző Linux verziók alatt történő beállítást, illetve a Fedora Mix beállításait is.

A fejlesztők számára egy ingyenes sematikus PCB elrendezést elősegítő eszköz is elérhető az RS és az Allied részéről, ez pedig a DesignSpark PCB, mely számos díjat elnyert már világszerte. A vállalat úgy látja, hogy egyre több fejlesztő alkalmazza, többen már olyan prototípus lapokat készítenek vele, amely tartalmazza a Raspberry Pi terméket.
A Raspberry Pi B modell ára az RS-nél és az Allied-nél L21.60 melyhez hozzá jön még L4.95 szállítási költség, az általános forgalmi adó és az importvám, ahol ez alkalmazandó.

A Raspberry Pi-t a Raspberry Pi Alapítvány, egy cambridge-i jótékonysági szervezet hozta létre, abból a célból, hogy ösztönözze és lehetővé tegye a gyermekek számára, a számítógép-programozás elsajátítását és alkalmazását.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény