FőoldalÜzletEgyesülhet a Hitachi és a Western Digital
2012. március 05., hétfő ::

Egyesülhet a Hitachi és a Western Digital

Elhárult az utolsó akadály is a Hitachi és a Western Digital egyesülése elől, miután megegyeztek gyárcserében a Toshibával

Átveszi a Toshiba a Hitachi GST egyik 3,5 hüvelykes HDD-ket gyártó egységét, így az utolsó akadály is elhárult a vállalat Western Digital által történő felvásárlása elől. A Toshiba a 3,5 hüvelykes gyártókapacitásért nem készpénzt, hanem a thaiföldi leányvállalatát adja, ő maga pedig a transzfer nyomán gyártókapacitást és szellemi tulajdont szerez. A Toshiba Storage Device Thailand (TSDT) a japánok thaiföldi üzemeit működteti és 2,5 hüvelykes merevlemezek gyártására specializálódott - viszont az áradások nyomán teljesen leállt, működését azóta sem sikerült visszaállítani.

Az Európai Unió illetékesei már novemberben beleegyeztek a Hitachi-WD felvásárlásba, azonban kikötötték, hogy a Western Digitalnak le kell mondania a 3,5 hüvelykes merevlemezek gyártókapacitásának egy részéről. A döntés akkor az iparági szakértőket meglepte, az európai hatóságok döntésüket nem indokolták. A várakozások szerint a most bejelentett gyártókapacitás-cserével a felvásárlás végbemehet, további versenyügyi aggályokat az összeolvadás nem vet fel.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény