FőoldalÜzletCukorbetegek állapotának könnyű és folyamatos követése
2012. március 02., péntek ::

Cukorbetegek állapotának könnyű és folyamatos követése

A Fujitsu Limited és az Arkray Inc. bejelentett egy olyan támogató szolgáltatást, amely összekapcsolja vércukorszint-mérőt és a mobiltelefont. A Fujitsu által nyújtott Karada Life: diabétesz-támogatás, mely nevét a japán Karada azaz test szóból kapta arra törekszik, hogy megkönnyítse a cukorbetegek mindennapjait. A betegeknek eddig írásban kellett vezetniük a vércukorszint-mérések eredményeit, de az értékeket automatikusan rögzítő új szolgáltatással egyszerűbben elvégezhetik ezt a kezelésük szempontjából kulcsfontosságú feladatot

Az új szolgáltatással egyidőben új nevet kap a Fujitsu mobiltelefon- és PC-alapú egészségügyi és wellness-szolgáltatásokat nyújtó, eddig Shintai Sokobo (kb. testformáló stúdió) néven ismert divíziója. A Karada Life, Fujitsu egészségügyi szolgáltatások széles körének bevezetését tervezi a megelőzéstől kezdve az egészséges életmód népszerűsítésén át a betegségek kezelésének támogatásáig sokféle területen.

Háttér
A cukorbetegség ismertségével együtt évről-évre nő a cukorbetegeket, ill. a cukorbetegséget megelőző stádiumban lévő betegeket célzó gondozási programok száma.

Arkray vércukorszint-figyelő rendszerek fejlesztésében szerzett tapasztalatainak és a Fujitsu szakértelmének összekapcsolásával, az új szolgáltatás javítja a betegek életminőségét és segítséget nyújt számukra abban, hogy egészséges és teljes életet éljenek.

A szolgáltatással a betegek naponta szerveren rögzíthetik vércukorszintjüket, étrendjüket és testmozgásukat, és mobiltelefonjukon keresztül integrált módon kezelhetik az adatokat.

A Fujitsu mobiltelefonra és PC-re épülő egészségügyi és wellness-szolgáltatásokat nyújtó divíziójának átnevezése Karada Life-ra egyben szemléletváltást is jelent, melynek jegyében a szervezet segíteni kíván, hogy mindenki "egészséges és teljes életet élhessen".


A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény