FőoldalÜzletÓriási bővülés az OLED kijelzők piacán
2012. február 27., hétfő ::

Óriási bővülés az OLED kijelzők piacán

A piac figyelme az OLED technológia felé terelődik át a vékony és nagy felbontású képernyővel rendelkező fejlett technológiájú szórakoztató elektronikai és távközlési eszközök növekvő népszerűsége miatt

Szakértői várakozások szerint az OLED képernyők forgalma folyamatos és lendületes növekedés előtt áll, míg végül a technológia teljesen kiszorítja az LCD képernyőket a piacról. Tavaly az OLED (organic light-emitting diode) képernyők forgalma a világpiacon 138,4 százalékkal többet, 3,74 milliárd dollárt tett ki. A piaci növekedés a magas árkategóriás fejlett szórakoztató elektronikai eszközök iránt növekvő keresletnek köszönhető.

A főként kisméretű monitorral rendelkező fejlett elektronikai termékekben alkalmazott AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode) képernyők piaci forgalma tavaly több mint duplájára, 3,36 milliárd dollárra nőtt az előző évi 1,25 milliárd dollárról. Ugyanezen idő alatt az LCD képernyők piaca 6,3 százalékkal 101,3 milliárd dollárra csökkent.

A Samsung és riválisa az LG Electronics Inc. az idén a Las Vegas-i Consumer Electronics Show szórakoztató elektronikai vásáron mutatta be első OLED technológiával készült tévékészülékét. Az LG Electronics az idén tervezi megkezdeni az 55 hüvelyk képernyő átmérőjű OLED televíziók tömeggyártását. Az OLED képernyők iránti fokozódó keresletre adott válaszként a Samsung Electronics Co. veszteséges LCD üzletága kiszervezése mellett döntött Samsung Display Co. név alatt, amit valószínűleg később beolvaszt majd az OLED képernyők gyártásával foglalkozó Samsung Mobile Display vállalatba.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény