FőoldalÜzletVészesen közeledik a határidő!
2012. február 16., csütörtök ::

Vészesen közeledik a határidő!

XV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny
Jelentkezési határidő: február 20!

Az idén 100 éves centenáriumát ünneplô Puskás Tivadar Távközlési Technikum - a korábban megrendezett konstrukciós versenyek folytatásaként - Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2011/2012-es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, a Rádióvilág Kft. (a Rádiótechnika folyóirat szerkesztôsége és kiadója), a Divelex Bt. (az egységes építési és mérési feladat kidolgozója és szállítója), valamint további szponzorok támogatásával


A versenyre 2012. február 20-ig a 06-1-280-4499, vagy a 06-1-223-5056 faxszámon írásban, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen írásban lehet nevezni. Részletes információ a 06-1-280-4500, vagy a 06-1-223-5056 telefonszámon.

Nevezési díj: 3500 Ft vagy 10 €. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyzô(k) és a felkészítô tanár nevét, elérhetôségét, a pályázó iskola adatait, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk.

A dokumentáció benyújtásának határideje: 2012. április 20.


Az elsô versenynapon a versenyzôknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzôkönyvszerűen kell dokumentálni, valamint írásban röviden válaszolni a feltett - a megépített áramkörhöz kapcsolódó - elméleti kérdésekre.

A második versenynapon a versenyzôk a zsűri és az érdeklôdôk elôtt bemutatják és megvédik pályamunkájukat, bizonyítva felkészültségüket a maguk választotta témában.
Ugyancsak ezen a napon, az elektronikai szakterületen működô, a versenyt támogató szponzorok bemutatják vállalkozásukat, megismertetik az érdeklôdôkkel tevékenységüket.
A versenyen részt vevôk oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek. A rendezô iskola a résztvevôk szállásáról igény esetén gondoskodik, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi A verseny nyilvános napján (2012. április 28-án, szombaton) a szervezôk minden érdeklôdôt szeretettel várnak.

További információk a www.puskas.hu, ill. a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon találhatók.
A hazai és határon túli középfokú szakiskolák nevezhetik a versenyre évfolyam-korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A munkáknak egy elektronikus áramkörbôl vagy komplett készülékbôl, valamint 3 példány teljes körű, nyomtatott dokumentációból kell állniuk. A pályamunkákat konzulens tanár felügyeletével önállóan kell elkészíteni. A témája alapjául saját ötlet, vagy hazai, ill. külföldi szakirodalom szolgálhat.


A verseny idôpontja: 2012. április 27. (péntek) és április 28. (szombat).
A verseny helyszíne: Puskás Tivadar Távközlési Technikum (1097 Budapest, Gyáli út 22.)

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény