FőoldalÜzletAz E.ON díjazta a legtakarékosabb háztartási készülékeket
2011. december 05., hétfő ::

Az E.ON díjazta a legtakarékosabb háztartási készülékeket

Hét kategóriában hirdettek győztest az idén második alkalommal odaítélt "E.ON Energiatakarékossági Díj" ünnepélyes átadóján. Sajnálatos módon nem találtunk közöttük nem hogy magyar gyártmányt, de magyarországi gyártású gépet sem

Ezentúl speciális címkével jelölhetik meg, hogy melyik mosógéppel, televízióval, mosogatógéppel vagy hűtővel spórolhatunk a legtöbbet.

A vizsgálatokat a TÜV Rheinland szakértői a magyarországi fogyasztási szokások modellezésén alapulva végezték. A nyáron meghirdetett pályázatra összesen 11 cég 39 terméket nevezett. A modellezés és a mérések alapján kiderült, hogy az Energiatakarékossági Díjjal jutalmazott 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógéppel éves szinten akár 7000 Ft-ot, közepes képernyős 3D-s televízióval 4000 Ft-ot, kombinált 2 ajtós hűtőgéppel pedig 9000 Ft-ot is megtakaríthatunk. A TÜV Rheinland adatai szerint a legnagyobb, 50%-os megtakarítás a 6 kg-nál nagyobb kapacitású mosógép, a 12 terítékes mosogatógép és a kombinált, 2 ajtós hűtő kategóriájában érhető el.

Az Energiatakarékossági Díj nyertesei:

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény