FőoldalÜzletEgységes Full HD 3D szemüvegek várhatók
2011. november 22., kedd ::

Egységes Full HD 3D szemüvegek várhatók

Novemberben elindult a "Full HD 3D Glasses Initiative" nevű program, melyet a Sony, a Panasonic, a Samsung és az X6D Limited (XPAND 3D) jegyez. Céljuk: a 3D aktív záras szemüvegek egységes szabvány szerint készüljenek a teljes fogyasztói elektronikai szegmensben

A szabvány hatókörébe az infravörös (IR), a Bluetooth-os és a rádiófrekvenciás (RF) rendszerű 3D aktív szemüvegek kerülnek. Az IR protokoll és a Bluetooth technológia alkalmazása a készülékek és szemüvegek közötti kommunikációt tökéletesíti, vagyis szavatolja a nagyobb mozgásszabadságot televíziózás közben.

A kezdeményezés emellett megoldja a különböző gyártók berendezései közötti inkompatibilitás problémáját is, ami a 3D bevezetése óta sok kellemetlenséget okozott a fogyasztóknak. A "Full HD 3D Glasses Initiative" program komolyságát jelzi, hogy a szabvány a tervek szerint nem csak a televíziókra és számítógép monitorokra vonatkozik majd, hanem projektorokra és 3D mozikra is.

Az első, szabvány szerint készült szemüvegek várhatóan 2012-ben kerülnek a boltokba és kompatibilisek lesznek a 2011-ben gyártott televíziókkal.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény