FőoldalÜzletLes Mées: Siemens szolárpark Dél-Franciaországban
2011. november 16., szerda ::

Les Mées: Siemens szolárpark Dél-Franciaországban

A Les Mése nevű - hat fotovoltaikus, azaz napelem-modulokkal működő erőművet magában foglaló - szolárparkot a dél-franciaországi Alpes-de-Haute-Provence tartományban, a La Colle des Mées fennsíkon építették meg. A Siemens 112 000 szolármodult installált a 70 hektáron elterülő telepen

A Siemens Energy emellett fővállalkozóként szerepelt a hat PV-rendszer kulcsátadásos létesítésénél, amelyek összes csúcsteljesítménye 31 megawatt (MWp). A megtermelt "tiszta" áram kereken 12 000 háztartás igényét tudja lefedni. A jövőben a naperőművek karbantartása is a Siemens feladata lesz.
A létesítmény tervezését a Delta Solar és a Siemens közösen végezte - előbbi a projektfejlesztő Eco Delta Développement (EDD) cég leányvállalata. A tervet úgy alakították ki, hogy a park hatékonysága a nehéz terepviszonyok ellenére is maximális legyen. A telep a tengerszint felett mintegy 800 m magasságban terül el. A dombos tájon kitűnő "benapozási" viszonyok vannak. A szolárpark madártávlatból a domborzatot követő hullámos képet mutat. A Siemens fővállalkozóként volt felelős minden építési műveletért, a PV-modulokat tartó alépítményekért, az áramátalakítók szállításáért és telepítéséért, a kis- és középfeszültségű komponensekért és transzformátorokért, továbbá az egész telep hálózatra kötéséért és a vezérlő rendszerekért.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény