FőoldalÜzletAz Apple többet keres, mint a többi mobilgyártó együtt
2011. november 11., péntek ::

Az Apple többet keres, mint a többi mobilgyártó együtt

A Forbes arról adott hírt, hogy a Canaccord Genuity legfrissebb elemzése szerint a mobilpiac profitjának több mint fele az Apple zsebébe vándorolt. 2011. harmadik negyedévében a piac mindössze 4,2 százalékát uraló iPhone gyártója 2010 hasonló időszakához képest 5%-kal bővítette nyereségét

A kanadai befektetési tanácsadó szerint a trend az év utolsó három hónapjában is folytatódik: a negyedik negyedévben az Apple hasonló részesedés mellett várhatóan már az iparág teljes üzemi eredményének 60 százalékát teszi zsebre.

Érdekesen alakultak az elmúlt évek adatai: míg 2007-ben a Nokiáé volt a 8 legnagyobb gyártó nyereségének 67%-a, és az Apple kénytelen volt beérni mindössze 4%-kal, úgy mára mindez megfordult és a Nokia az a cég, amely az összes nyereség mindössze 4%-át teheti el.

A Canaccord Genuity az ünnepek végéig 29 millió eladott iPhone-nal számol, ami a Nokia nehézkes átalakulása és a RIM vagy a Motorola észak-amerikai küszködése mellett további stabil profitnövekedést biztosít majd az Apple számára, amelynek készülékei jelenleg az Egyesült Államokban az AT&T, a Sprint és a Verizon szolgáltatók értékesítési listáját is vezetik.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény