FőoldalÜzletRogowski tekercses zárlati árammérő rendszer a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft.-nél
2011. november 05., szombat ::

Rogowski tekercses zárlati árammérő rendszer a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft.-nél

A Közép-Magyarországi Operatív Program pályázatán elnyert 19.491.400 forintos uniós forrás bevonásával, összesen 77.965.600 forintos fejlesztés részprogramjaként új zárlati méréstechnikai rendszert fejlesztett a VEIKI-VNL Kft. A létrejött és kalibrált mérőrendszer 0-200 kA tartományban félszázalékos mérési pontosságot nyújt. A fejlesztéssel a cég az Európában elvárt precizitással versenyképes szolgáltatást tud nyújtani

Rogowski tekercses rendszer integráló erősítője és a tranziens rekorder Rogowski tekercses rendszer integráló erősítője és a tranziens rekorder
Rogowski tekercsel működő zárlati árammérő rendszert fejlesztett ki a VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft. A rendszer Rogowski tekercsekből és tekercsenként egy integrátor erősítőből áll, amelynek elemei közül a tekercseket a 3D-MotionControl Mérnökiroda Kft. fejlesztette és gyártotta. A projekt keretében egy háromfázisú és egy egyfázisú mérőrendszer kifejlesztésére és kiépítésére került sor.
A váltást az tette szükségessé, hogy az eddig alkalmazott, közel ötvenéves zárlati árammérő eszközök már nem tudták megfelelő pontosságú adatokkal ellátni a vállalat új, száloptikás mérő- és rögzítő műszereit - nyilatkozta a VEIKI-VNL ügyvezetője. Dr. Varga László elmondta, a fejlesztés célja tehát a meglevő digitális tranziens rekorderek pontosságához illeszkedő mérőrendszer kialakítása volt. A mérőrendszer kalibrálása zárlati vizsgálati körülmények között történt az MKEH által hitelesített 0,02 százalék osztálypontosságú normál áramváltóhoz. A 200 kA effektív zárlati áram tartományban 0,5 százalék pontosságú zárlati árammérő rendszer kielégíti a zárlati laboratóriumi méréstechnikában elvárt követelményeket és alapját képezi a VEIKI-VNL Kft akkreditált laboratóriumi méréstechnikai rendszerének. A létrejött készülék maradéktalanul megvalósítja a részprojektben kitűzött célokat.
A részprojektben összesen négy Rogowski tekercs készült, a hozzájuk tartozó integrátor erősítővel együtt. Ezek közül hármat háromfázisú rendszerként a cég egyik 4000 kVA-es zárlati transzformátorának árammérésére alkalmaznak. A negyediket egyfázisú mérésekhez használják különböző nagyáramú vizsgálatoknál. A Rogowski tekercses árammérők szervesen illeszkednek a vállalat korábban beszerzett vagy kifejlesztett laboratóriumi mérőrendszereihez. Az Új Széchenyi Terv keretében folyó kutatás-fejlesztés a pályázati projektnek megfelelően, további részprojektek megvalósításával folytatódik.

A VEIKI-VNL Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény