FőoldalÜzletElektromos jármű töltőállomás-hálózat az E.ON Magyarországtól
2011. október 25., kedd ::

Elektromos jármű töltőállomás-hálózat az E.ON Magyarországtól

Az Elmű-Émász után az E.ON is átadta az első elektromos töltőhelyeit. Az egyelőre díjmentes szolgáltatás a Kempinsky szállodánál érhető el, ahol két kültéri gyorstöltő és három beltéri, hagyományos töltőhely áll a villanyautósok rendelkezésére

Az E.ON hosszú távú fenntarthatósági stratégiájának részeként még az idén megkezdi a Budapestet Béccsel összekötő út elektromos töltőállomásokkal való felszerelését, utána pedig következhet a Balaton irányába, vagy az ország többi része felé terjeszkedés. A hálózat kiépítésekor turisztikai szempontokat is figyelembe vesz a vállalat, ugyanis az e-autók néhány órás töltési ideje ideális alkalmat adhat az utazóknak városnézésre - ezáltal segítve a hazai vendéglátást, idegenforgalmat. Ígéretei szerint az E.ON a program konkrét megvalósítása során szorosan együttműködik majd az illetékes önkormányzatokkal. Az első töltőpontot 2011. október 20-án adták át.

A budapesti Kempinski szálloda előtt egyszerre két autó is tölthető a 1,5 óra alatt teljes akku-telítést ígérő gyorstöltővel, a garázsban pedig három darab hagyományos töltőt (magyarán konnektort) helyeztek el. A töltőállomásokat mostantól bárki használhatja, aki elektromos járművel - e-autóval, e-robogóval és e-kerékpárral - járja az utakat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény