FőoldalÜzletTovább terjeszkedik Afrikában az Onlinet
2011. október 04., kedd ::

Tovább terjeszkedik Afrikában az Onlinet

A négy kontinensen jelen levő, IT rendszerek fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozó Onlinet Group multinacionális és multikulturális cég lévén már Afrikában is megvetette lábait az elmúlt években. Folyamatosan törekednek arra, hogy tovább bővíthessék partnerkörüket, és minél több terület felé kiterjeszthessék saját tervezésű és gyártású termékeik export tevékenységét

2011 júliusában az Onlinet már hat partnerrel állt szerződésben az IT- és technológiai szektor területén Egyiptomban, Ugandában, Marokkóban és Tanzániában. Az évek hosszú munkája nem volt hiábavaló, hiszen több országban is sikeres projektet zártak, Egyiptomban a híres Alex Bank-ban létesítettek terminálokat, Ruandában több állami kórházban telepítettek ügyfélirányító rendszereket, de Marokkóban és Togóban is ismerik már az Onlinet nevét.
Azért, hogy az afrikai jelenlétből mind az Onlinet, mind a partnerek szempontjából a legjobbat hozhassa ki a cég, új munkatársat köszöntöttek a csapatban. McLouis Welisane Junior a kameroni születésű magyarországi állampolgár nemzetközi üzletfejlesztési vezetőként dolgozik azon, hogy sikeres együttműködések szülessenek az afrikai országokban jelen lévő cégekkel.
"Több mint 10 éve élek már Magyarországon, ezalatt az idő alatt sikerült jól elsajátítanom a nyelvet, s ugyanakkor ismerem az afrikai viszonyokat is, hiszen onnan származom. Ezeket az előnyöket jól ki tudom használni arra, hogy segítsek az Onlinet-nek erős, jól működő üzleti portfóliót építeni az afrikai kontinensre és a következő évekre vonatkozóan." - mondja a kameroni szakember, akit a munkatársai csak Mc-nek szólítanak.
A garázscégből indult, mára már számos országban jelen lévő vállalat célkitűzése, hogy az ONLINET márkanév és termékek a közeljövőben meghonosodjanak az afrikai kontinensen, ezzel növelve az üzlet nyereségességét. Hogy ez sikerüljön, új stratégiát állítottak fel a lehetséges partnerek megtalálása érdekében, mely keresési folyamatok több üzleti modellre és megközelítésre is kiterjednek.
"Az elmúlt néhány hónapban az új kutatási és vásárlási eszközeinknek köszönhetően 5 új kereskedelmi partnert szereztünk az afrikai kontinensről, így Szenegálban, Zimbabwe-ben, Marokkóban, Ghána-ban és Egyiptomban is jelen van már az Onlinet. További célunk az, hogy minden afrikai országban legyen legalább egy kereskedelmi képviselőnk, hogy a közös munka még gördülékenyebben mehessen. A közeljövőben találkozunk Afrika legnagyobb gazdaságú országainak, így például Nigériának és a Dél-afrikai Köztársaságnak IT- és technológiai cégeivel, hogy sikeres üzleti kapcsolatot létesíthessünk velük. Az Onlinet Kft. ezen az úton halad tovább, hogy az afrikai üzlet fejlesztésében további sikereket érjen el, és nyomot is hagyjon benne." - beszélt az együttműködésről és az üzleti tervekről Lukács Tamás, az Onlinet ügyvezető igazgatója.

Az ONLINET honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény