FőoldalÜzletIFA 2011 újdonságok és bejelentések Berlinből
2011. szeptember 06., kedd ::

IFA 2011 újdonságok és bejelentések Berlinből

Sharp: nagyformátumú LCD TV-k és kiegészítőik
TomTom: iPadra optimalizált TomTom iPhone alkalmazás
Epson: projektorok minden igény kielégítésére
Toshiba: az intelligens szórakoztatás művészete: Qosmio DX730

Hiroshi Sasaoka, a Sharp Europe vezérigazgatója Hiroshi Sasaoka, a Sharp Europe vezérigazgatója
A Sharp Europe vezérigazgatója szerint a Sharp elkötelezte magát a mobiltelefonok és nagyformátumú LCD TV-k jövőbeli piacai mellett
Az LCD TV-k semmi más termékkel össze nem hasonlítható módon uralják a szórakoztató elektronikai piacot. Az LCD TV kifejlesztőjeként és a technológia vezető vállalataként a Sharp olyan innovációkkal határozta meg a fejlődési trendet, mint az első 165 centiméteres (65 inches) képátlójú LCD TV vagy a Quattron négyszínű pixeltechnológia. Az LCD TV-k jelenleg a globális TV-k globális piacának több mint 70%-át teszik ki. A Sharp különösen a dinamikusan fejlődő mobiltelefon- és nagyformátumú TV-piacra összpontosít, miközben továbbra is aktív a 66 és 116 centiméteres (26 és 46 inch) közötti képátlójú minőségi LCD TV-k tömegpiacán.

Itt mutatkozik be a Sharp első "3D ready", HD DLP házimozi projektora, a XV-Z17000. Az eszköz kiváló, háromdimenziós vizuális élményt nyújt, a full-HD panellel (1920×1080 pixel) van szerelve, továbbá 40000:1 kontrasztaránnyal és igen magas, 1600 lumenes fényerővel bír. A 3D projekció "IR Link"-kompatibilis, és két darab 3D szemüveg is jár hozzá.

Az IFA-n van a világ első Super Hi-Vision-képes LCD-kijelzőjének európai premierje. A körülbelül 33 millió (7680×4320) pixelt tartalmazó következő generációs televíziós formátum 16-szor nagyobb felbontású lesz, mint a mai HDTV. A HDTV-standard négyszeresét jelentő, avagy 8,8 millió (4096×2160) pixeles felbontású alkatrészként már elérhető 4K2K kijelzőből továbbfejlesztett prototípus a felbontása után egyelőre 8K4K névre hallgat.

A Sharp AQUOS Wireless Lifystyle révén a televízió a szórakozás kiváló képminőségű mobil eszközévé válik. A HDMI vezeték nélküli technológiával a készülékhez mellékelt set-top-box az aktuális műsorjelet átadja a hordozható LCD TV-nek. A számos átadható jeltípus garantálja a valódi szórakozást, a készülék mozgatása pedig a készülék hordozófüle segítségével pofonegyszerű.

Mostantól a televíziózásban is létezik az "all inclusive" fogalma, hiszen az új Sharp AQUOS LE830E sorozat nem csupán a benne található, tökéletesen éles 2D-s és 3D-s képeket és színeket biztosító Quattron technológia miatt múlja felül vetélytársait, hanem mert a készülékek immár internetezésre és Skype-olásra is alkalmasak. Energiafogyasztásuk rendkívül kedvező (eco-bónusz): minden AQUOS LCD televízió energiahatékonysági szempontból az A minősítésű energiaosztályba tartozik.

Az új Sharp LE630/632 sorozatot bőkezűen ellátták számos olyan jellemzővel, melyek a felhasználónak kiemelkedő multimédiás élményt és kiváló képminőséget nyújtanak. Kivételesen alacsony energiafogyasztásúak és hármas HD-tunerrel is felszerelték őket.

Felsőkategóriás szórakozás és elegáns dizájn egyben: az AQUOS LE430E sorozat LCD tévéinek új generációja. A kivételesen éles kép, briliáns színek, vékony fekete-fehér dizájn.

Akár iPodunkon, iPadünkön, vagy netán iPhone-unkon tároljuk zenéinket, magunkkal hordjuk őket. A Sharp a nemcsak az Apple termékek iránt elkötelezett zenekedvelőket szeretné meglepni új kompakt minden-az-egyben Hi-Fi rendszerével. Hordozhatóság, minőségi hangzás és elegáns megjelenés.
Teljes közlemény letöltése:

A Sharp létrehozta a világ legkeskenyebb TV-hangfalait a hallhatóan jobb televíziós élményért
A világ leglaposabb TV-hangfalai 26 milliméter vastagok, mégis felsőkategóriás hangzást nyújtanak. Aktív mélynyomóval kiegészítve a fekete 2.1 audio rendszer észrevehetően jobb hangminőséget biztosít. A Sharp által kínált rugalmas rögzítési lehetőség révén a HT-SL70-et a 46 és 55 inch közti képátlójú televíziókra akár függőlegesen, akár vízszintesen is elegánsan felszerelhetjük.

A Sharp honlapja

IFA-bemutató: iPadra optimalizált TomTom iPhone alkalmazás
A TomTom bemutatta a TomTom iPhone alkalmazás legfrissebb, iPadre optimalizált verzióját. Az iPhone verzióval már rendelkező ügyfelek ingyenesen tölthetik majd le az új verziót iPadjükre.

A legfrissebb verzió jobb képernyőfelbontást, élesebb grafikát és több, az iPadre fejlesztett intuitív vezérlőt tartalmaz majd.

"Meghallgattuk az ügyfeleinket", mondja Corinne Vigreux, a TomTom ügyvezető igazgatója. "Az ügyfelek határozott kívánságának megfelelően TomTom alkalmazásunkat iPadre optimalizáltuk. Mostantól egyetlen alkalmazás használható minden iOS eszközhöz."

Az új TomTom alkalmazás 2011. őszén lesz elérhető.

A TomTom honlapja

Az Epson szerint "eljött a nagy felbontású 3D projektorok ideje"
A tartalom kész, akárcsak az Epson új, nagy fényerejű 3D technológiája
Az Epson, mint az elmúlt 10 év piacvezető projektorgyártója1 új dimenziót nyit az otthoni mozizásban a Full HD 3D projektorok széles választékával. A 2011-es IFA kiállításon közzétett bejelentés értelmében ezek a projektorok biztosítják a legnagyobb fényerejű 3D képet a piacon kapható modellek közül2. A könnyű használatot biztosító funkcióknak köszönhetően, beleértve a vezeték nélküli Full HD csatlakozást is, minden film-, játék vagy sportkedvelő otthonában élvezheti a lenyűgöző 3D élményt és a kiváló minőségű 2D képet.

Bemutatjuk az első iPod dokkoló állomással ellátott HD-Ready 3LCD projektort
Nézzen és osszon meg zenét, videót és fotókat az Epson MG-850HD-vel!
A projektorok piacán betöltött globális vezetőjeként3 szerzett tapasztalata révén az Epson megalkotta első iPod dokkoló állomással ellátott HD-Ready 3LCD házimozi projektorát4. A felhasználónak nem kell többé alkalmazásokat letöltenie és csatolmányokkal bajlódnia, elég ha iPodját, iPhone-ját vagy iPadjét a dokkoló állomáshoz csatlakoztatja.

Emelje a játék, a házimozi és a sport élményét magasabb szintre!
Az Epson EH-TW480 megfizethető, felhasználóbarát HD-Ready projektor az otthoni szórakozáshoz
Az Epson a korábbi játék- és házimozi termékek sikerére építve fejlesztette ki EH-TW840 projektorát, mely gazdag, éles képeket nyújt és az eszköz vezérlése is felhasználóbarát. A 720p HD-Ready projektor a játék-, film- és sportrajongóknak egyaránt magas minőségű képeket kínál elfogadható áron.

1: Forrás: Futuresource Consulting Limited,
2: 2011 szeptemberétől
3: Forrás: Futuresource Consulting Limited,
4: 2011. szeptemberre érvényes

Az Epson honlapja


A Toshiba bemutatja az első sokfunkciós asztali számítógépét
A Toshiba bejelentette a Qosmio DX730 modellt, a Toshiba első olyan asztali számítógépét az európai piacon, amely minden funkciót magában foglal. A nagyméretű, 58,4 cm-es (23 hüvelyk) érintőképernyős kijelzővel felszerelt Qosmio DX730 teljes körű szórakoztatóközpont, amely csúcsminőségű hangot, videót és számítási teljesítményt nyújt a tartalmak kezeléséhez és létrehozásához szükséges prémium teljesítmény mellett
A tv-műsorok, DVD-filmek és diavetítések megtekintésekor és játék közben felhasználója számára olyan élményt biztosít, mintha az első sorban ülne. A Toshiba Qosmio DX730 Európában 2011 negyedik negyedévében jelenik meg.

Helytakarékos, televíziószerű kialakítás
A Qosmio DX730 élénk, 58,4 cm-es (23 hüvelyk) érintőképernyős kijelzővel van felszerelve, amely támogatja a Full HD (1080p) felbontású tartalmakat. Az optimális megtekintési és érintési szög egyszerűen beállítható. A helytakarékos és elegáns többfunkciós eszköz modern állványon áll és fényes fekete felületű, így minden helyiségben, így például a nappaliban, a konyhában vagy akár a hálószobában is jól mutat. A Qosmio DX730 ID eszközt a Toshiba tv-készülékeinek kialakítása ihlette, és a DVB-T/analóg hibrid tv-tunerrel hidat képez a számítógépek és a tv-készülékek között.

Lenyűgöző hang és videó-teljesítmény
A fényképek, videók és zene tárolására is használható bőséges kapacitásnak és a csatlakoztatási lehetőségek széles kínálatának köszönhetően a Qosmio DX730 otthoni szórakoztatóközpontként funkcionál. A HDMI bemeneten keresztül játékkonzolhoz is csatlakoztatható, és a felhasználók a számítógép világos és gyors reagálású kijelzőjén élvezhetik a legújabb játékokat. Az Onkyo zenegép, amely sztereó hangszórókkal és a Dolby Advanced Audio technológiával hangolt mélyhangsugárzóval van felszerelve, kristálytiszta hangot biztosít, így nincs szükség külső hangszórókra. A hi-fi rendszerként működő Sleep-and-Music funkció használatával a számítógép bekapcsolása nélkül is lejátszható a zene egy csatlakoztatott MP3-lejátszón.

Csatlakozás más eszközökhöz és a webhez
Ahogy az a modern szórakoztatóközpontoktól elvárható, a Qosmio DX730 számos csatlakoztatási szolgáltatást kínál. A webes hozzáférés WLAN vagy Gigabit Ethernet hálózaton keresztül is beállítható. A Toshiba valamennyi funkcióval felszerelt számítógépe minden nélkülözhetetlen portot és csatlakozót tartalmaz, amely más eszközök, például nyomtatók, lapolvasók, külső tárolóeszközök és játékkonzolok csatlakoztatásához szükséges, így többek között két USB 3.0 és négy USB 2.0 portot is. Az egér és a billentyűzet szintén vezeték nélkül csatlakozik, így a felhasználók a kanapén ülve, kényelmesen gépelhetnek.

Villámgyors számítógépes teljesítmény
A legújabb Intel processzorcsaláddal felszerelt Qosmio DX730 biztosítja a tartalmak kezeléséhez, a filmek és zene szerkesztéséhez és a Resolution+ elnevezésű képjavító alkalmazás futtatásához szükséges teljesítményt. A Toshiba videó-konvertáló technológiája a szín, a fényerő és a kontraszt valós idejű beállításával közel HD felbontású minőséget biztosítva új életet lehel a normál felbontású videókba.

Tények és számok

  • 58,4 cm-es (23 hüvelyk) képátlójú Full HD LCD-panel LED-háttérvilágítással, 1920×1080 képpontos (16:9) felbontással
  • Processzor: Intel Core i7 Quad Core, Intel Core i5 Dual Core, Intel Core i3 Dual Core és Intel Pentium Dual Core B950
  • Grafikus processzor: NVIDIA GeForce GT 540M 1 GiB (DDR3) (a konfigurációtól függően)
  • RAM: akár 16 GiB DDR3 (1333 MHz)
  • Akár 2 TiB kapacitású merevlemez-meghajtó
  • Többkártyás kártyaolvasó
  • DVD Super Multi meghajtó, Blu-ray újraíró meghajtó, Blu-ray ROM meghajtó
  • HDMI bemenet, 4×USB 2.0 csatlakozó, 2×USB3.0 csatlakozó (1×USB 3.0, Sleep-and-Charge funkciót támogató csatlakozó), HDMI kimenet (különálló grafikus eszközzel rendelkező modelleken)
  • WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth 3.0+ HS, Gigabit Ethernet
  • DVB-T/analóg hibrid tv-tuner a DVB-T rendszerű MPEG-4 lejátszás támogatásával
  • Onkyo sztereó hangszórók mélyhangsugárzóval és Dolby Advanced Audio funkcióval
  • 1,3 megapixeles webkamera arcfelismerő szolgáltatással
  • Resolution+, Toshiba Media Controller, Toshiba Bulletin Board & Reeltime, Touch alkalmazások
  • Vezeték nélküli rádiófrekvenciás billentyűzet és egér, infravörös távirányító

A Toshiba honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény