FőoldalÜzletNational Semiconductor megoldásokkal a fedélzetükön érkeznek az Audi AG 2012-es modellévű járművei
2011. augusztus 29., hétfő ::

National Semiconductor megoldásokkal a fedélzetükön érkeznek az Audi AG 2012-es modellévű járművei

Az Audi 2012-es modellévű járművei lesznek az elsők, amelyek a National Semiconductor félvezetőipari vállalattal köttetett megállapodás után kerülnek piacra, az Audi következő generációs járműveihez fejlesztett Modular Infotainment Device sorozatú analóg IC-kkel a fedélzetükön. A National technológiája lehetővé teszi, hogy a járművek fedélzetén kiváló grafikai minőségű, tartalomvédelemmel is ellátott, HD felbontású videókat élvezhessenek az utasok, moziszerű élményben részesülve

A két cég 2010 októberében kötötte a megállapodást, amely révén az Audi egy sor új, járműfedélzeti megoldást vezet be termékeiben a National technológiáinak felhasználásával. A korábbi együttműködésből (a National FPD-Link infokommunikációs megoldásait már felhasználta az Audi a gyártmányaiban) származó jó tapasztalatok alapján a nagyérdemű elsőként a 2012-es modellévű Audi A3 modellszériában ismerheti meg az új megoldásokat, amelyek a későbbiekben természetesen újabb modellekbe is bekerülnek.
Az Audi méltán világhírű járművei belterének első osztályú kivitelezéséről és igen intuitív, felhasználóbarát interfészeiről. Az Audi mestere annak, hogy az információt pontosan azon a helyen és mértékben szolgáltassa, ahogyan azt a felhasználó elvárja, amelyekhez könnyű kezelhetőséget és elérhetőséget biztosító kezelőszerveket is megtervez, mind a vezető, mind az utasok számára. Ez a filozófia és a részletek kidolgozottsága teljes mértékben érvényesül az Audi Multi Media Interface (MMI(r)) infokommunikációs rendszerében, amely meglehetősen egyértelmű követelményeket támaszt a félvezetőalapú megoldások iránt.
A National mérnökeinek támogatása alapján az Audi a National FPD-Link III Ser/Des lapkakészletet választotta, amely lehetővé teszi, hogy az Audi MMI központi vezérlőjéből tömörítetlen, HD felbontású videóanyagot szórjon az utastér bármely pontján elhelyezett, nagyfelbontású kijelzőkre. A teljes tartalomvédelmet támogató chipset védett a szándékos károkozás ellen is, és egyebek mellett Blu-ray kompatibilitást is biztosít.
Az FPD-Link III Ser/Des chipsetben megvan minden, ami a National tapasztalatát jellemzi a nagysebességű analóg- és kevertjelű áramköri technológia, a HD videó, audió, titkosított kulcscsere stb. területén. Az FPD-Link III technológia egyike azon maréknyi technológiának, amelyet a Digital Content Protection, a nagy sávszélességű, digitális tartalomvédelem (HDCP) licenckezelő testülete is elfogadott.
"Az elektronikus jelek sebessége és integritása kiemelten fontos a gépjárműipari infokommunikációs alkalmazásokban, a mi nagyteljesítményű, analóg megoldásaink pedig ideális eszközök lesznek e tekintetben az Audi számára. Türelmetlenül várjuk, hogy alkalmazhassuk technológiáinkat és innovatív elképzeléseinket az Audi következő generációs járműveiben" - nyilatkozta Robert Hinke, a National Semiconductor Europe alelnöke és ügyvezetője.
Az Audi infokommunikációs részlegének vezetője, Dr. Peter Steiner a következő nyilatkozatot tette a bejelentés kapcsán: "E partneri kapcsolatunk révén újabb nagy lépést teszünk afelé, hogy prémium minőségű, HD felbontású, digitális videózási képességgel ruházzuk fel járműveinket. A National rendszerintegrációs tapasztalata és rugalmassága garantált kompatibilitást nyújt az Audi MMI-vel, így semmi sem állhat a célunk megvalósításának útjába."
Az FPD-Link III család nem csupán infokommunikációs, hanem például vezetéstámogató kamerarendszerekhez is jó választás. E rendszerek lényege, hogy javítja a közlekedésbiztonságot a reakcióidő csökkentésével, az útviszonyok dinamikus megfigyelésével, veszélyek érzékelésével és ütközések megelőzésével.

A National Semiconductor honlapja
Az Audi honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény