FőoldalÜzletOrosz táblagép?
2011. augusztus 24., szerda ::

Orosz táblagép?

Az "orosz iPad"-et előállító gyárat állítólag novemberben kezdik el építeni Zelenogradban. Az iskolásoknak szánt új orosz tábla PC mintapéldányát Anatolij Csubajsz, a Rosznano nanotechnológiai állami korporáció elnöke mutatta be Vlagyimir Putyin kormányfőnek

Az élenjáró fogyasztói termékekről nem világhíres orosz ipar új terméke újsághírek szerint messzemenően nem orosz gyártmány, hanem kínai alkatrészekből szerelik össze. Úgy hírlik, az orosz "elektronikus tankönyvet" a brit Plastic Logic társaság gyártja majd, amely a Rosznanótól 700 millió dollárt kapott a zelenogradi gyár építésére. Ehhez kapcsolódik, hogy a Plastic Logic első termékének, a Que ProReader elektronikus könyvolvasónak még tavaly piacra kellett volna kerülni, közzétették az árát és megállapodtak tartalomszolgáltatókkal is, de a piacra dobást többször elhalasztották, és végül lemondták. A megbukott brit szerkezet most tehát orosz fejlesztésként született újjá. Azonban a hírek szerint dizájnja és karakterisztikája alapján nem ér a tengerentúli vetélytársak közelébe sem, és jóval drágább azoknál.

Az ügy azonban talán mégsem ennyire esélytelen. A Plastic Logic ugyanis olyan technológiát fejlesztett ki, amely hajlékony képernyők gyártását teszi lehetővé. Mivel ez lényegesen olcsóbb az eddigieknél, a brit cég megtörheti az ázsiai cégek monopóliumát a képernyőgyártásban. A Plastic Logic most eladó, és korábbi orosz sajtóértesülések szerint a Rosznano meg akarja vásárolni, ez esetben pedig Oroszország valóban élenjáró technológiákra tehet szert.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény