FőoldalÜzletFakanál és mikroszkóp: nők a tudomány világában
2011. április 21., csütörtök ::

Fakanál és mikroszkóp: nők a tudomány világában

Hazánkban is szép számmal vannak olyan hölgyek, akik megérdemlik, hogy kutatásaikat elismerjék. Őket célozza meg a L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíj, mely idén kibővült. A pályázatokat 2011. május 20-ig lehet beküldeni

Bár hazánkban igen sok a tehetséges kutatónő, az ő karrierjüknek bizony megannyi nehézsége van. A tudományos kutatómunka nem is olyan könnyen egyeztethető össze a hagyományos női szereppel, hiszen a megszokottól eltérő munkaidő, a fejlődéshez, továbbképzéshez szükséges utazások, a mindössze egy-két évre szóló pályázatok által finanszírozott álláslehetőségek miatti bizonytalanság, ráadásul a családtervezés sürgetése sok kutatónőnek nem teszi lehetővé, hogy bejárja azt a szakmai utat, amit megálmodott magának. Éppen ezért rendkívüli a jelentőségük azoknak a programoknak, amelyek esélyegyenlőséget igyekeznek teremteni a tudós nők számára. A L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíj különlegessége éppen ebben rejlik: a legtöbbször a nyilvánosság számára ismeretlen, kiemelkedő eredményeket elért kutató nőknek ad ösztöndíjat.

Idén kilencedik alkalommal an lehetőségük a tudományos életben gyakran háttérbe szoruló tehetséges nőknek, hogy pályázzanak a L'Oréal-UNESCO A Nőkért és a Tudományért magyar ösztöndíjra, ami egy egyedülálló, csak nőket elismerő program, és célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a tehetséges tudós nők eredményeire. Az ösztöndíj összegét szabadon felhasználhatják a nyertesek.

2011. május 20-ig olyan magyar állampolgárságú, természet-, élet- illetve anyagtudományok terén kutató nők pályázhatnak, akik hazánk valamely állami felsőoktatási intézményében, ezek kutatóintézményeiben vagy éppen a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteiben dolgoznak.

A pályázók életkor szerint három kategóriában pályázhatnak: 3500 eurós ösztöndíjat kaphat egy 30 év alatti és egy 40 év alatti hölgy, aki doktori (PhD) képzésben vesz részt vagy a közelmúltban részesült PhD fokozatban; illetve - 2011-ben először - 4000 eurós ösztöndíjat vehet majd át egy 55 év alatti tudós nő.

További információ:
Sasvári Tünde - Telefon: (+36-1) 438-2236 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A pályázat postára adásának határideje: 2011. május 20.
A pályázatot 2 példányban kell megküldeni kinyomtatott és aláírt formában az alábbi névre, címre: L'ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj Bizottság - Szociális Innováció Alapítvány a Kelet-Európai Térség Fejlesztéséért, 1537. Budapest Pf.: 453/27
A postai küldeményen fel kell tüntetni a "L'ORÉAL-UNESCO Magyar Ösztöndíj 2010" megjelölést. A Pályázat beérkezéséről a Pályázó elektronikus úton értesítést kap.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény