FőoldalÜzletEgymilliárd forint támogatás kifizetése van folyamatban az innovációs alapból
2011. április 15., péntek ::

Egymilliárd forint támogatás kifizetése van folyamatban az innovációs alapból

A ki nem fizetett teljes keret 2,6 milliárd forint. A kifizetetlen állományt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az innovációs alap kezelőjének jogutódaként a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivataltól (NKTH) vette át

Az új kabinet szerint az innovációs terület támogatási rendszere minden részletre kiterjedő átvilágításra szorult, amelynek során bebizonyosodott, hogy számos esetben nem hatékony, nem követhető és nem számon kérhető módon használták fel a rendelkezésre álló forrásokat. A kifizetési igényeket sürgősséggel vizsgálták át és rangsorolták. Molnár Ágnes a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára arról tájékoztatta Pálinkás Józsefet, az MTA elnökét, hogy az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram (OTKA) által kezelt érvényes szerződésekkel rendelkező közös NKTH-OTKA pályázatok esetében 553 millió forint kifizetését már elindították.

A szaktárca közleménye szerint az a több mint 100 kutató vagy intézmény, aki vagy amely az innovációs alap terhére meghirdetett különféle NKTH-pályázatokon indulva további 3 milliárd forint elnyerhető összegért folyamodott és pályázatait nem bírálták el, kutatásai, fejlesztései folytatásához és innovációs ötletei megvalósításához az Új Széchenyi Terv keretében kiírandó pályázatokban juthat kiegészítő forrásokhoz.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény