FőoldalÜzletSzlovákia megjelenik a Szilícium-völgyben
2011. március 17., csütörtök ::

Szlovákia megjelenik a Szilícium-völgyben

Szlovákia inkubátorházat fog fenntartani a kaliforniai Szilícium-völgyben. Az erről szóló egyezményt Juraj Miskov szlovák gazdasági miniszter írta alá Saeed Amidivel, a Plug and Play Tech Center vezérigazgatójával

A szlovák gazdasági miniszter szerint ez a memorandum a kezdő lépés az úton, hogy kapcsolatot hozzanak létre a szlovák vállalatok és az új technológiákat, know-how-t kínáló szilícium-völgybeli fejlesztő központok között. Az inkubátorház emellett megnyitja a kaput a szlovák kis- és középvállalatok amerikai megjelenése előtt.

A tárca arra számít, hogy a projekt már 2011 második felében meghozza első eredményeit. A Plug and Play létesítményeiben teljes körű jogi, gazdasági és egyéb szolgáltatást nyújt a betelepülőknek.

Szlovákiának rendkívül erős pozíciói vannak a tévégyártásban, és egyre erősebb számítástechnikai szektora is. A Hospodárske Noviny gazdasági napilap információi szerint a Foxconn és a Samsung után a harmadik legfontosabb tévégyártó, az UMC is bővíti tevékenységét, rövidesen 400 új alkalmazottat vesz fel Vágújhelyen lévő üzemébe. A főleg a Tesco és az Aldi üzletláncoknak szállító UMC három éven belül meg akarja kétszerezni a termelését - 2010-ben 1000 alkalmazottjával 1,2 millió készüléket állított elő.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény