FőoldalÜzletMegújította vezetékösszekötő családját a WAGO
2011. március 16., szerda ::

Megújította vezetékösszekötő családját a WAGO

Március 10-étől kapható országszerte a méltán népszerű 273-as vezetékösszekötő család továbbfejlesztett változata a 2273-as

Szilágyi István a WAGO ügyvezetője Szilágyi István a WAGO ügyvezetője

Az új család a 37 éve tervezett családhoz képest 51%-al kisebb és egy családban egyesíti a 0,5 - 2,5 mm2-es vezetékek összekötőit - tudtuk meg Szilágyi Istvántól a WAGO ügyvezetőjétől
Sajtótájékoztatón jelentette be a WAGO, hogy megújította vezetékösszekötő családját. A tavalyi Light & Building kiállításon bemutatkozott 2273-as vezetékösszekötő család márciusban debütál a hazai üzletekben, miután meghódította Németország és Franciaország piacait. A "késői" bevezetés oka az volt hogy a gyártónak meg kellett emelnie gyártókapacitását, mert ez a két piac felvette a 100 milliós éves kapacitás nyolcvan százalékát. A WAGO nem szerette volna, ha áruhiány lépne fel a piacon, ezért az év elejére megemelte gyártókapacitását évi 200 millió termékre, így már nyugodt szívvel léphetett be ezzel a termékkel a többi piacra is.
Az újratervezett rugórendszernek köszönhetően ez az új termékcsalád már a szerelésnél használt vezetékek legtöbbjét fogadni tudja egy elemen belül, nem kell variálni a vezetékösszekötőkkel. Ez az új eszköz már 0,5 mm2-től tudja fogadnia vezetékeket egészen 2,5 mm2-es átmérőig. Az új típusú rugórendszer garantálja, hogy nyugodtan egymás mellé dughatjuk a legvékonyabb és a legvastagabb vezetéket, azok közül egyik sem fog kicsúszni.
Az épületvillamossági rendszerek fejlődése és az a tény, hogy egyre több rendszert akarunk üzemeltetni az épületen belül, melyek tápellátása és vezérlése egyre több vezetéket - és egyre több kötést - igényel megkövetelte a vezetékösszekötők méretének lecsökkentését, hiszen egyre több vezetéknek, csatlakozónak kell beleférnie a kötődobozba. A WAGO az új fejlesztésű eszközeivel közel 51%-os méretcsökkenést ért el és az átlátszó kivizelnek köszönhetően azonnal ellenőrizhető a bekötés. A vizsgálatot segíti elő az eszköz végén elhelyezkedő nyílás, melyen keresztül a kereskedelemben kapható legtöbb mérőtűvel ellenőrizhetjük a kötés meglétét.
A 2273-as sorozat kapható sima és AluPlus kivitelben, az utóbbit a WAGO előre feltöltötte alumíniumpasztával az ilyen típusú vezetékek összekötéséhez. Megújult még a doboz is, erősebb és visszazárható lett és kiürülése esetén a bal fülét letépve nem kell a boltban azon gondolkodnunk, melyik típus fogyott ki, a papírdarabkán a vásárláshoz szükséges összes információ megtalálható.

A WAGO csoport megerősödve került ki a válságból a 2009-es visszaesést látványos bővülés követte 2010-ben, a cégcsoport tavaly lépte át először a bűvös 500 millió eurós bevételt. A cég a saját munkavállalói számát nem csökkentette a válság alatt, most pedig már több, mint 5000 munkavállalót foglalkoztatnak világszerte. A fejlesztésre fordított összeget is megemelték a tavalyi 60 millió eurós összegről 80 millió euróra.

Új fejlesztésű termékeikkel egyre több piacot hódítanak meg. Például a mostanában nagyon népszerű SMD LED-es világításnál kritikus csatlakozók piacára is beléptek a 2060-as sorozatú termékeikkel.

A napenergia hasznosításában is az élenjárók között tarthatjuk számon őket, a világ legnagyobb csak napenergiával működő katamaránját is WAGO eszközökkel szerelték fel. A hajó teljes energiaigényét a felszerelt mintegy 500 m2 napelem biztosítja.

Új generációt dobtak piacra a programozható ethernet kontrollerek családjában is, melyek gyorsabbak, nagyobb teljseítményűek és a működési frekvenciájuk is nagyobb. Az integrált real-time PLC-vel multitasking működésre is alkalmasak.

A Sonepar Magyarország Kft. képviselője átveszi az Arany Fokozatú WAGO partner díjat A Sonepar Magyarország Kft. képviselője átveszi az Arany Fokozatú WAGO partner díjat
Idén először díjazta a WAGO disztribútorait az eladott eszközök mennyisége alapján. Bronz fokozatú partner lett így a MILE Ipari-Elektro Nagykereskedés, ezüst fokozatú partner a Mentavill Kft. és arany fokozatú partner a Sonepar Magyarország Kft.

A WAGO honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény