FőoldalÜzletBarcelonai Mobile World Congress: csak az internet...
2011. február 18., péntek ::

Barcelonai Mobile World Congress: csak az internet...

A cél egyszerű: az adatforgalom brutális növelése a hálózatokon. A kiállításon négy magyar vállalat vett részt: a mobiltévés megoldásokkal foglalkozó ITWare, a zenei szolgáltatásokat fejlesztő 3G Multimedia Kft., valamint az átviteltechnikai és infrastruktúra-megoldásokat nyújtó Flexiton és a Bonn Hungary Electronics

Az okostelefonok ma már 150 euró alatt is kaphatók, ezért sokak számára váltak elérhetővé. Mivel e készülékekre bárki fejleszthet alkalmazásokat, megnőtt a kis fejlesztőcégek szerepe, akik a világpiacon értékesíthetik termékeiket. A kiállításon ennek köszönhetően minden eddiginél több az apró cég, és az élet szinte minden területére kínálnak valamilyen mobiltelefonos alkalmazást.

Központi téma a mobil fizetés: A Deutsche Telekom bejelentette, hogy Németországban, Hollandiában és Csehországban megvalósítja a mobil fizetést az NFC technológiával. E technológia beköltözik a mobiltelefonokba. A Telenor ugyanakkor a fejlődő térségekre koncentrál. Mintegy két és félmilliárd olyan ember él, akik a távolság, vagy infrastruktúra hiánya miatt semmilyen pénzintézettel nincsenek kapcsolatban - nekik a mobil internettel kombinált fizetési és banki megoldások jelenthetik a kitörési pontot.

A munkavégzés terén is van újdonság. Az Ericsson fejlesztése, a "PC as a service" lényege, hogy a funkciók bármilyen eszközről elérhetők: számítógépről, okostelefonról, vagy épp tabletről.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény