FőoldalÜzletA HP támogatásával valósult meg a BorsodChem Zrt. üzletkritikus rendszerének virtualizációja
2011. február 11., péntek ::

A HP támogatásával valósult meg a BorsodChem Zrt. üzletkritikus rendszerének virtualizációja

A HP Magyarország bejelentette, hogy sikeresen zárult le a BorsodChem Zrt.-nél tavaly ősszel megkezdett, nagyszabású virtulizációs projekt, melynek célja a vegyipari vállalat SAP rendszerének hardvertámogatását biztosító eszközök megújítása volt - virtuális köryezetben. A HP Magyarország és a BorsodChem szakértői csapata alig félév alatt valósította meg a BorsodChem Zrt. üzletkritikus rendszerének virtualizációját

A rendszer átalakítását megelőzően a BorsodChem Zrt. jelentős SAP-rendszer használati múltra tekinthetett vissza. A projekt alapvető célja az SAP-rendszereket futtató IT infrastruktúra megújítása volt; a gyorsan változó vállalati igényeknek történő megfelelés érdekében a vállalat a virtualizációs környezet kialakítása mellett döntött. A virtuális környezetbe az összes fizikai szervert integrálni kívánja a BorsodChem Zrt., ennek köszönhetően az eddig külön üzemeltetett Office- és SAP-rendszer azonos környezetbe kerülnek, így az üzemeltetés egységes környezetben fog történni. A fizikai gépek migrálása virtuális környezetbe jelenleg is folyik a HP szakértői támogatása mellett.

A virtualizációs környezet VMware ESXi virtualizációs platformon valósult meg. A javasolt és azóta felépített környezetben két telephelyen kialakított egy-egy fürt környezet saját vCenterrel üzemel aktív-aktív módon, a vCenterek kapcsolati módban üzemelnek. A megoldás alapjául szolgáló hardver a C7000 kereten alapuló blade szerverarchitektúra lett, amely a HP konvergens infrastruktúrájának része. A hálózat, amely a rendszer egyik legfontosabb hardverkomponense a HP VC Flex-10 megoldása.

"A rendszer teljes mértékben megfelel az előírt katasztrófatűrési igényeknek. A tudás mind a virtuális platformra való átállásra, mind a katasztrófa szituáció kezelésére, és nem utolsó sorban a napi üzemeltetési munkálatokat illetően, oktatási és dokumentációs formában is átadásra került. A kapcsolódó SAP rendszerek migrációja mára be is fejeződött." - nyilatkozta Giba János, a BorsodChem Zrt. informatikai vezetője.

"Egy, itthon ma még nem mindennaposnak számító, nagyívű virtualizációs projekt során a rendszer kialakítása mellett a siker egyik fontos mércéjének számít a megfelelő minőségű és mélységű dokumentáció elkészítése, valamint a virtualizációs projekt során felhalmozódott tudás átadása a felhasználó számára. A HP tanácsadó csapata által elkészített migrációs tanulmány, valamint a kapcsolódó oktatás nem csak a virtualizációs technológiát, de a filozófiát is átadja az ügyfél számára." - nyilatkozta Bozóki Jenő, a HP Magyarország technológiai szolgáltatások-üzletág vezetője.

A HP konvergens infrastruktúrája része napjaink Instant-On Enterprise szervezetének. Manapság, amikor minden és mindenki kapcsolatban van egymással, a vállalatoknak olyan IT-környezetre van szükségük, amely a technológiát minden munkafolyamatba beépítve képessé teszi a szervezetet arra, hogy azonnal reagálhasson az ügyfelek és az állampolgárok gyorsan változó igényeire.

A HP honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény