FőoldalÜzletArccal a sípályák felé - Siemens technológia nagy sportrendezvényeknek
2011. január 31., hétfő ::

Arccal a sípályák felé - Siemens technológia nagy sportrendezvényeknek

Világszerte egymást érik a nagy télisport-rendezvények. Szakértők becslése szerint 2020-ig több mint 15 milliárd eurónyi befektetés várható télisport-területek meglévő vagy új infrastruktúrájába, mégpedig környezetvédelmi szempontok fokozódó figyelembe vétele mellett. A Siemens a megoldások széles választékával támogat ilyen projekteket

A 2010 folyamán lebonyolított öt nagy rendezvény egyike - a sanghaji világkiállítás, a dél-afrikai labdarúgó VB, a delhi Nemzetközösségi Játékok és a kantoni Ázsiai Játékok mellett - a vancouveri téli olimpia volt. Ezek kapcsán a Siemens több mint 2 milliárd euró értékű megrendelést kapott és teljesített.
Manapság a világ összes sísport-területének több mint kétharmadán alkalmaznak Siemens technikát. 2014-ig csak Európában hat nagy síverseny lesz, közöttük az alpesi sívilágbajnokságok Garmisch-Partenkirchenben (2011) és Schladmingban (2013). Szocsiban folynak a 2014-es téli olimpia előkészületei. Innen a Siemens eddig már több mint 600 millió eurónyi megrendelést könyvelhetett el. A legnagyobbak ezek közül a Szocsi városát és az olimpiai színhelyeket összekötő, akár 54 darab regionális vonat szállítására, valamint egy gáz-gőzciklusú erőmű megépítésére szólnak, mely utóbbi a város és a játékok áramellátásának gerincét képezi majd.
A Siemens hivatalos szállítója a Garmisch-Partenkirchenben megrendezendő alpesisí-VB-nek. A környék öt legfontosabb sífelvonó-létesítménye Siemens technikával működik. Magával a VB-vel kapcsolatban a cég rendezi be a nemzetközi médiacentrumot, és egy sor létesítmény - fedett uszodák, szállodák, kórház, kongresszusi központ, a Zugspitze (Németország legmagasabb hegycsúcsa) tetején lévá környezetkutató állomás, valamint a sírepülő sánc - épülettechnikai modernizációjára is megrendelést kapott.
A Siemens "zöld" portfóliója alpesi infrastruktúra-megoldások széles választékát is tartalmazza. Kifejezetten ezeket szolgálja egy Innsbruckban működő kompetencia-központja. A vállalat többek között a síliftek, -gondolák energiatakarékos hajtástech- nikájának, áramellátásának, hóágyú-ütegek vezérlésének egyik vezető szállítója. A lifteknél és kötélpályáknál alkalmazott legújabb generációjú, energia-hatékony villanymotorok és hajtások 40%-kal kevesebb áramot fogyasztanak az előd-generációhoz képest, ráadásul csendes működésűek.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény