FőoldalÜzletA technológiára fókuszál az ESET
2011. január 26., szerda ::

A technológiára fókuszál az ESET

Az ESET bejelentette, hogy Richard Marko lett a vállalat új vezérigazgatója. Ezzel egy technológiaorientált vezető került a vállalat élére

"Kiemelt figyelmet szentelünk az új platformok térhódításának"- hangsúlyozta kinevezése kapcsán Richard Marko, aki korábban technológiai igazgatóként felelt a vállalat termékeink fejlesztéséért. Az új vezérigazgató célkitűzése, hogy az ESET Android operációs rendszerre készülő biztonsági szoftvereinek fejlesztése mellett folytassa a cég biztonsági termékportfóliójának bővítését mind Windows, mind pedig OS X és Linux platformokon.

Pavel Luka és Tomáš Kaláb Pavel Luka és Tomáš Kaláb
A frissen kinevezett vezérigazgató több vezetői pozíciót is mérnökökre bízott. Az ESET központi technológiai felügyeletét a jövőben Pavel Luka látja el a vezető szoftvermérnök, Tomáš Kaláb segítségével.

Juraj Malcho Juraj Malcho
A kutatóközpontok hálózatának felügyeletét az újonnan kinevezett kutatási igazgató, Juraj Malcho végzi. A központok feladata, hogy elemzéseket hajtsanak végre a legújabb IT fenyegetésekről, másrészt információt nyújtsanak a felhasználónak az internetes veszélyek elleni védekezés módszereiről. Az ESET első központját San Diego-ban üzemelteti. A CTAC (Cyber Threat Analysis Center) egyetemekkel, végrehajtó szervekkel, internet szolgáltatókkal és más ügynökségekkel működik együtt annak érdekében, hogy még sikeresebben vegye fel a harcot az új fenyegetésekkel szemben. A most kinevezett vezetés elképzelése szerint a vállalat a közeljövőben több kutatóközpontot nyit világszerte.

Richard Marko-ról
Richard Marko 1996-ban végzett Kassán, a Szlovák Műszaki Egyetem Információs Rendszerek Tanszékén. Karrierjét az ESET-nél már egyetemi tanulmányai alatt megkezdte, az ESET NOD32 Antivirus keresőmotorjának egyik megalkotójaként. Kezdetben vezető szoftvermérnök pozíciót töltötte be, majd 2008-ban vált technológiai igazgatóvá. A vírusirtással kapcsolatos munkáit világszerte rendszeresen idézik, a szakmai közvélemény őt tartja a heurisztikus víruskeresés egyik legnagyobb szakértőjének.

Az ESET-ről
Az 1992-ben Szlovákiában, Pozsonyban alapított ESET a biztonságtechnikai szoftvermegoldások globális szállítója, mely a legmodernebb vírusvédelmet kínálja ügyfeleinek. Az ESET díjnyertes antivírus szoftverrendszere, a NOD32 maximális hálózati teljesítményt, kiváló heurisztikus keresést, valamint ingyenes, világszerte elérhető támogatást nyújt. A NOD32 könnyen kezelhető, magas rendelkezésre állással és produktivitással rendelkező szoftver, mely gyorsan megtérülő befektetést jelent a vállalatok és az egyéni felhasználók számára. A NOD32 több Virus Bulletin 100% díjat tudhat magáénak, mint bármely más, a piacon jelen lévő hasonló szoftver, mivel téves riasztások nélkül képes detektálni az összes ismert, vadon élő vírust. Az ESET olyan nagyvállalatokkal dolgozik együtt, mint a Canon, a Dell vagy a Microsoft, s ennek köszönhetően több alkalommal is szerepelt a Deloitte's Technology Fast 500 listájában, mely a kiemelkedően gyorsan növekvő és nagy fejlődési potenciállal rendelkező cégeket tartalmazza. Az ESET 1998-ban irodát nyitott a kaliforniai San Diegóban, ezen kívül a cég az Egyesült Királyságban és Csehországban is rendelkezik leányvállalattal.

Az ESET honlapja


A Sicontact Kft.-ről
A Sicontact Kft. hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő szoftverdisztribútora. A 2003 márciusában alakult vállalat 2003 szeptemberében kezdte meg az ESET vezető vírusirtó termékének, a NOD32-nek forgalmazását. Mára a szoftver a magyarországi antivírus piac meghatározó szereplőjévé vált, a Sicontact Kft. pedig, miután 2005 júniusában elnyerte a Legdinamikusabban Fejlődő NOD32 disztribútor címet, évről évre fenntartja növekedését. A cég 2007-ben megszerezte az ESET ausztriai képviseletének jogát, így már két országban tevékenykedik. A Sicontact ügyvezetőjét, Csiszér Bélát ebben az évben az Év Fiatal Informatikai Vállalkozójának választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, a szakember 2008-ban pedig bekerült az ESET 8 tagú Nemzetközi Tanácsadói Testületébe, mely jelzi, hogy véleményére ezen a szinten is odafigyelnek. A cég az elmúlt években emellett dinamikusan növelte bevételét, mely 2007-ben elérte az egymilliárd forintot, 2008-ban pedig meghaladta a másfél milliárdot. Az általa forgalmazott NOD32 vírusirtó a lakossági piacon 40% körüli részesedéssel piacvezető (Forrás: NRC Piackutató, 2009). A cég 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is elnyerte a Business Superbrands díjat.

A Sicontact honlapja


Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény