FőoldalÜzlet2011 végén már egymilliárd mobil széles sávú előfizetés lesz
2011. január 18., kedd ::

2011 végén már egymilliárd mobil széles sávú előfizetés lesz

Az Ericsson közzétette felmérését, mely szerint 2010 során a mobil széles sávú előfizetések száma globális szinten meghaladta a félmilliárdot. A cég becslései szerint ez a szám még 2011 vége előtt meg fog duplázódni

A legnagyobb előfizetésszám - körülbelül 400 millió - várhatóan az ázsiai-csendes-óceáni térségben lesz, ezt követi Észak-Amerika és Nyugat-Európa, mindkettő több mint 200-200 millió előfizetéssel.

Az internet- és az egyéb médiafelhasználási szokások változnak a gyors hálózatok bevezetése, valamint a különböző eszközök, például az okostelefonok elterjedésének következtében. A svéd TeliaSonera által az LTE-felhasználói körében (LTE: Long-Term Evolution, negyedik generációs mobilszabvány) végzett felmérés szerint körülbelül 23 százalékuk mostanra már többet néz online televíziót, és több mint 46 százalékuk gyakrabban szörföl a neten, amikor nincs otthon. A megnövekedett sebesség és a rövidebb várakozási idő révén az LTE-hálózatok lehetővé teszik a video adatfolyamok megtekintését, és ez új professzionális felhasználókat - mint például tévéműsorszóró társaságokat és a közbiztonságáért tevékenykedő szervezeteket - is vonz.

Az Ericsson várakozásai szerint 2014 végére a mobil széles sávú előfizetések száma eléri a 3 milliárdot, 2015-re pedig a 3,8 milliárdot, és ezek 95 százaléka HSPA-, CDMA- és LTE-hálózatokra kapcsolódik majd.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény