FőoldalÜzletA magyar iPont a CES-en
2011. január 06., csütörtök ::

A magyar iPont a CES-en

A január 6-9. között Las Vegasban megrendezendő idei Consumer Electronic Show (CES)-en jelen lesz az iPont International Kft. is. A Békéscsabáról indult cég jövőjével kapcsolatban több fontos kérdés is eldőlhet

A háromdimenziós képalkotással 2007 óta foglalkozó vállalat nagyméretű digitális megjelenítőkkel ért el piaci sikereket. A tavalyi budapesti Mobilitás és Multimédia Techshow nagydíjával kitüntetett megoldás 3D-szemüveg nélkül is térhatású élményt ad.

A szemüveg nélküli 3D-megjelenítést nagy erőkkel fejlesztik szerte a világon, és egyelőre nincs biztos befutó. Korcsok Zoltán ügyvezető a CES-t olyan szempontból is mérföldkőnek tartja, hogy ott kiderül, bekerülhet-e televíziókba a megoldásuk, ami az eddiginél nagyságrendekkel nagyobb üzleti lehetőséget teremtene. Egy amerikai kockázatitőke-befektető már jelentkezett, de az iPont egyelőre kivár, mert könnyen elképzelhető, hogy a Las Vegas-i kiállítás nyomán kedvezőbb ajánlat is befut.

Az iPontot 2003-ban alapította Korcsok Zoltán, és a cég kezdetben vállalati menedzsment szoftverek fejlesztésével foglalkozott. A jelenleg 40 embert foglalkoztató társaság a 3D-megjelenítést biztosító szoftvert fejleszti, míg a hardvert - egy speciális szűrőráccsal ellátott nagyméretű LCD-monitort - a német Tridelity szállítja.
A cég fejlesztéseiről többször is beszámoltunk az ELEKTROneten.

Tévézzünk 3D-ben! - első magyar 3D-konferencia a Széchenyi István Egyetemen

Magyar 3D-tévé - szemüveg nélkül

Antenna Hungária - iPONT: Sikeres, szemüveg nélkül nézhető, élő 3DTV teszt digitális földfelszíni televíziós platformon

3D televízió nyerte az Innovációs TechShow Nagydíjat

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény