FőoldalRendszerintegrátorKülönösen sokoldalú IIoT fejlesztődoboz
2020. február 05., szerda ::

Különösen sokoldalú IIoT fejlesztődoboz

Az RS Components bemutatta a 4ZeroBox IIoT (ipari tárgyak internete) egységet az olasz TOI (Tárgyak az Interneten) gyártótól. A 4ZeroBox a TOI 4ZeroPlatform hardvereleme, egy plug-and-play adatgyűjtő, feldolgozó és jelentő rendszer, amelyet az Ipar 4.0 intelligens gyártási és üzemi karbantartási folyamatok optimalizálására terveztek

Az IIoT egyszerre lehetőség és kihívás mind a nagy-, mind a kisvállalatok számára. A gyártóknak jellemzően különböző forgalmazók új és régi gépeiről kell adatokat gyűjteni és feldolgozni, miközben a gépfejlesztők és rendszerintegrátorok célja terveik megkülönböztetése különféle IoT kommunikációs funkciókkal. Komplex kapcsolódási és adatkezelési problémákon kell úrrá lenni az olyan előnyök kihasználásához, mint a folyamat teljes láthatósága, az alacsonyabb karbantartási költségek és a hatékony integráció az ERP (vállalati forrástervezési) és MES (gyártási végrehajtó rendszerek) szoftverekkel.

A 4ZeroBox egy sokoldalú moduláris IIoT egység, amely mind régi, mind korszerű ipari berendezésekbe telepíthető, lehetővé téve a nagyon gyors integrációt érzékelőkkel, működtetőelemekkel és felhőszolgáltatásokkal. A 4 Mib flash memóriával rendelkező 2,4 GHz Espressif Systems ESP32 mikrovezérlőn alapuló eszköz DIN sínre szerelhető tokozásban kapható, ipari fokozatú érzékelő csatornákkal és WiFi, Bluetooth, ethernet, LoRa, CAN, RS485, RS232, SD kártya, JTAG, I2C és SPI támogatással. A 4ZeroBox a MikroElektronika több száz click kártyájának bármelyikével bővíthető a kártyán található két MikroBus aljzat révén.

A 4ZeroBox egy Zerynth Virtual Machine prémium licencet tartalmaz, így Python vagy hybrid C/Python programnyelven programozható. A Zerynth magában foglal egy fordítóprogramot, hibakeresőt és szerkesztőt, valamint oktatóanyagokat és példaprojekteket a könnyű tanuláshoz.

A 4ZeroBox-hoz tartozik egy egyéves előfizetés a TOI 4ZeroManager szolgáltatására, egy felhő alapú vagy helyszíni eszközkezelő szolgáltatásra a csatlakoztatott eszközök szükség szerint szervezéséhez, felügyeletéhez és távfrissítéséhez. A 4ZeroManager webes felülettel is rendelkezik a csatlakoztatott eszközök vezérléséhez és az adattovábbítás testre szabásához más szolgáltatások számára, mint az ERP és MES.

A 4ZeroBox várhatóan az ipar széles körében megtalálja alkalmazási helyét, a gyártóüzemektől az ipari hűtésig, a hulladékkezelés, precíziós mezőgazdaság, szállítás és logisztika, energia és közművek, kiskereskedelem és okos otthonok és épületek területén.

Az RS a 4ZeroBox egyetlen magas színvonalat nyújtó forgalmazója, amely mostantól kapható az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Az RS Components kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény