FőoldalRendszerintegrátorMultifunkciós terhelésfigyelő relé egyenáramú alkalmazásokhoz
2019. július 25., csütörtök ::

Multifunkciós terhelésfigyelő relé egyenáramú alkalmazásokhoz

A Siemens piacra dobta a SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relét, amely kategóriájának legkompaktabb készüléke az egyenáramú (DC) alkalmazásokhoz. A SIRIUS 3UG546 nem csak egyszerű és pontos teljesítménymérést tesz lehetővé, de egyedülálló az iparágban: ez az első és az egyetlen olyan egyenáramú terhelésfigyelő relé, amely áramerősséget és feszültséget is mér, figyeli a teljesítményt, kommunikációra képes, és számos egyéb hasznos funkciót egyesít egyetlen kompakt készülékben. Eddig mindegyik fenti funkcióhoz több külön eszközre volt szükség, de ezzel az innovatív új megoldással helyet és költséget lehet megtakarítani

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé ideális az ipari alkalmazások figyeléséhez, különösen az akkumulátorról működő alkalmazások esetében. Az eszköz egy-, vagy két csatornán keresztül figyeli az egyenáramot (DC terhelő áramkör), a feszültségszintet és a tényleges teljesítményt, valamint figyelmeztetést ad ki, ha bármelyik érték a megadott határérték alá vagy fölé billen.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé 0 és 800 V közötti széles üzemi feszültség tartománnyal rendelkezik. Jelenleg az alábbi két változat áll rendelkezésre: 22,5 mm szélességben: 2×8 A / 1×16 A; 45 mm szélességben: max. 63 A.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé külön számlálókat tartalmaz az energiafogyasztás és az energia-visszanyerés mérésére. Az üzemóra- és a kapcsolási ciklus számlálók segítik a megelőző karbantartást. A kapcsolási ciklusok száma a figyelt terhelés minden érzékelt kikapcsolásakor eggyel növekszik, az üzemóra számláló pedig azt az időtartamot mutatja, ameddig mérhető áram van jelen. A kapcsolási ciklusok és az üzemórák száma mutatóként szolgál annak eldöntéséhez, hogy szükséges-e a kapcsolási elemek, a gépi alkatrészek és az üzemrészek karbantartása vagy cseréje.

A készülékek integrálhatók a TIA Portálba, és minden szükséges paraméter beállítható Profineten keresztül. A mért és a számolt értékek, valamint a diagnosztikai üzenetek Profineten keresztül jutnak el a vezérlőhöz. Az üzemben észlelt hibák gyors elhárítása érdekében a belső relé jelkimenetként is szolgál, és amint egy érték meghalad vagy nem ér el egy megadott határértéket, azonnal kapcsol. Ezen felül minden monitorozott, számolt és mért értékhez megadható egy figyelmeztető limit, amelyek elérése figyelmeztetést generál Profineten keresztül. A készülék azonban - a hibajelzést is beleértve - a Profinet nélkül is működőképes.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé rendkívül felhasználóbarát és egyszerű használatot biztosít. Az üzembehelyezés vagy az adatok feldolgozása nem igényel speciális szakértelmet.

A SIRIUS 3UG546 DC terhelésfigyelő relé számos iparágban ideális választás, többek között a járműipar (egyenáram figyelése a járműgyártó üzemekben), robotika (monitorozás és energia-visszanyerés a robotokat alkalmazó folyamatokhoz), e-mobilitás (a szállított energia figyelése, túlzott lemerülés elleni védelem az elektromos járművek esetében), egyenáramú energiatárolás, vezérlő szekrények gyártása (egyenáram figyelése a vezérlő szekrényben vagy a gyártó/feldolgozó egységekben), világítás területén, valamint azon önvezető járművek terén, amelyek automatikusan megközelítik a töltőállomásokat, ha töltésre van szükségük.

A Siemens Smart Infrastructure honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény