FőoldalRendszerintegrátor60 W-os tápegység mobil orvosi berendezésekhez
2019. május 23., csütörtök ::

60 W-os tápegység mobil orvosi berendezésekhez

Az RS Components a dugaszolható adapterek három új termékcsaládját jelentette be, amelyek mindegyike rendelkezik a legújabb nemzetközi orvosi és egészségügyi szabványoknak megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal

A MEAN WELL GSM60E és GEM60I adapterei olyan otthoni egészségügyi berendezésekhez, mobil orvosi berendezésekhez és orvosi eszközökhöz használhatók, amelyek cserélhető AC tápegységet igényelnek a világ különböző részein történő használathoz. Példák az alkalmazási lehetőségekre: vércukormérők, vérnyomásmérők, gyógyszerporlasztók, inhalátorok és alvási apnoé eszközök.

A GSM60E egy II. osztályú, kettős szigetelésű tápegység európai szabványú, 2 pólusú dugasszal. A GEM60I egy nemzetközi, négy cserélhető dugóval ellátott változat, amely az európai, amerikai, brit és ausztrál típusú AC aljzatokhoz használható. Mindkét adapter közvetlenül a fali aljzatba csatlakoztatható anélkül, hogy szükség lenne AC-kábelre, így csökkentve a berendezés összköltségét és helyigényét.

Az adapterek 80 és 264 VAC közötti AC bemenetű, illetve 5, 7,5, 9, 12, 15, 18, 24 vagy 48 VDC kimenetű változatban érhetők el. A névleges kimeneti teljesítmény 30 és 60 W között van. Rövidzárlat, túlterhelés és túlfeszültség elleni védelemmel rendelkeznek.

Mindegyik adapter megfelel az IEC 60601-1 orvosi biztonsági követelményeknek, továbbá kétszeres MOPP-vel (páciensvédelem módja) és egy BF (body floating) típusú besorolással rendelkeznek azon alkatrészekhez, amelyek vezetők, és középvagy hosszú ideig érintkeznek a páciensekkel. A szivárgási áram alacsony, 100 µA-nál kisebb, a terhelés nélküli fogyasztás pedig kevesebb, mint 0,15 W. Az energiahatékonyság akár 90% is lehet, és az összes eszköz megfelel a DoE VI. szintjének (V. szint az alacsony feszültségű típusok esetén), valamint az EU ErP energiahatékonysági szabályozásoknak (12–48 V).

Az adapterek háza lángállósági besorolása 94V-0, behatolásvédelmi szintje pedig IP22. A tokozás mérete mindössze 75,5×32×47,5 mm a GSM60E esetében, illetve 75,5×39,1×56,2 mm a GEM60I esetében. A működési hőmérséklet-tartomány -30 °C és +70 ºC között van, a nedvességtartalom legfeljebb 90% lehet.

Mindkét MEAN WELL tápadapter elérhető mostantól az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény