FőoldalRendszerintegrátorKisméretű infravörös hőmérséklet érzékelő ipari berendezésekhez
2018. június 20., szerda ::

Kisméretű infravörös hőmérséklet érzékelő ipari berendezésekhez

Az RS Components bemutatott egy új RS Pro alacsony költségű és nagy teljesítményű infravörös hőmérséklet érzékelőt. Az igen vonzó áron kapható készülék legfontosabb tulajdonságai a rendkívül kis méret – 31 mm átmérőjű és csupán 30 mm magas – és az oldalról belépő kábel, amely ideálissá teszi korlátozott hellyel rendelkező területekre való beépítésre. További tulajdonságai a gyors, 125 ms-os válaszidő, a beépített hőmérséklet kijelző és a kezelőszervek

A készülék lényegében egy érintkezésmentes hőmérséklet érzékelő, hőmérséklet távolról történő méréséhez. Az infravörös hőmérőket jellemzően hőmérséklet megfigyelési funkciók széles skálájához használják, elsősorban olyan alkalmazásoknál, ahol kontakt érzékelők nem használhatók, mint például mozgó vagy nem elérhető céltárgyak esetén, vagy amikor gyors válaszidő szükséges. Az érzékelő analóg feszültségkimenete lehetővé teszi riasztások beállítását, vagy adatnaplózóhoz való csatlakoztatást minőségellenőrzés céljából.

Bár az új egység működése hasonló a kézi hőmérséklet mérő pisztolyokéhoz, az RS Pro készülék folyamatosan mérő egység, amelyet konzollal lehet rögzíteni például gyártóberendezésre, hogy mérje a termék hőmérsékletét, vagy, hogy figyelje a gépalkatrészek állapotát. A legfontosabb ipari alkalmazások magukban foglalják a termék hőmérsékletének mérését a papír- és kartongyártásban; élelmiszeriparban; gyógyszeriparban; hőalakításnál; kiégetésnél és szárításnál; valamint mechanikus és elektromos berendezések állapotának nyomon követését.

Az egység két egyidejű és konfigurálható kimenettel rendelkezik: választható feszültségtartományok 0 és 5 V, 1 és 5 V vagy 0 és 10 V DC között, a mért hőmérséklettel lineáris feszültségkimenetet nyújtva; és egy nyitott kollektoros riasztás kimenetet hőmérsékletküszöbhöz és hiszterézishez. Az érzékelő további tulajdonságai a hőmérséklet mérés 0 és +1000 °C között; ±1,5% leolvasási pontosság vagy ±1,5 °C pontosság; IP65 védelem, valamint működés 0 és +70°C közötti környezeti hőmérsékleten.

Elektromos jellemzők: működtető tápfeszültség 28 V és 6 V DC között, vagy 12 V DC, ha a kimenet 0 és 10 V közé van beállítva, és maximum 30 mA áramfelvétel. Az egység megfelel az ipari EMC szabványoknak, beleértve a méréstechnikai, irányítástechnikai és laboratóriumi villamos berendezésekre vonatkozó EN61326-1 és EN61326-2-3 előírásait.

Az RS Pro infravörös érzékelők mostantól elérhetők az EMEA-országok és az ázsiai csendes-óceáni térség országai számára.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény