FőoldalRendszerintegrátorHáromdimenziós lézeres szárazföldi szkennerek méréstechnikai célokra
2018. április 23., hétfő ::

Háromdimenziós lézeres szárazföldi szkennerek méréstechnikai célokra

A Riegl Measurement Systems gyártó VZ-sorozatú, háromdimenziós lézerszkennerei kiváló pontosságú és hatótávolságú távolságmérőket csoportosítanak. A VZ-4000 típusszámú darab például max. 4000 méteres, reflektor nélküli hatótávolságot kínál, emberi szemre teljesen biztonságos, Class 1 kategóriás lézerrel. A VZ-4000 alapját a Riegl saját fejlesztésű, ún. V-Line technológiai megoldása szolgáltatja, ami alapjaiban visszhang-digitalizálást és online hullámforma-feldolgozást jelent az extrém hatótávolság zálogaként. A VZ-4000 gyenge látási viszonyok és por, köd, eső, hó stb. által jellemzett, többcélpontos környezetben is kiválóan működik, úgyhogy olyan, méréstechnikailag bonyolult környezetben is felhasználható az eszköz, mint a bányaterületek

A VZ-sorozat újdonsága a VZ-2000i típusnevű eszköz, amely új adatfeldolgozási architektúrára épül, rendelkezik interneteléréssel, és megkapta a Riegl legújabb hullámforma-feldolgozó LIDAR technológiáját is. A még mindig szemre nézve biztonságos, Class 1-es lézerrel működő műszer lézerfrekvenciája 1,2 MHz, adatgyűjtési sebessége akár 500 ezer mérés/másodperc, és 5 mm-es pontosság mellett akár 2500 méteres mérési távolságot biztosít. Az új adatfeldolgozó architektúra az adatgyűjtést és földrajzi hivatkoztatást párhuzamosan tudja végezni, felhősinformatikai rendszerekbe WLANvagy 3G/4G-kapcsolat segítségével is tud csatlakozni.

A Riegl lézeres szárazföldi szkennereinek célalkalmazása a térképészet, bányafeltárás, régészet, városmodellezés, közlekedésgépészet, erdészet stb.

A Riegl Measurement Systems honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény