FőoldalRendszerintegrátorÚj töltőegység a villamos hajtású járművek költségoptimalizált töltéséhez
2018. április 06., péntek ::

Új töltőegység a villamos hajtású járművek költségoptimalizált töltéséhez

A 2018. évi világítástechnikai és épületgépészeti kiállításon a Siemens az IEC szabványnak megfelelő, villamos hajtású járművekhez kifejlesztett új töltőegységet mutatott be. A VersiCharge nevű egységgel az elektromos járművek töltése gyorsan, biztonságosan és költséghatékonyan végezhető. Az előző változathoz képest az új töltőegység kompaktabb kialakítású. Eleget tesz a magasabb, IP 56 védelmi szint követelményeinek, így kültéri telepítése is lehetséges. Emellett a VersiCharge beépített hibaáram (DC) érzékelővel is rendelkezik. A felhasználók kétórás intervallumokban, két és nyolc óra közötti értékre programozhatják be a töltési folyamat kezdetét

Ez lehetővé teszi számukra, hogy a csúcsidőszakokon kívüli, gazdaságos elektromos áramtarifák kihasználásával jelentősen csökkentsék az energiaköltségeket. Az elektromos járművek tulajdonosai célzott módon használhatják fel a saját maguk által - például napelemtáblák segítségével - előállított energiát is, ily módon optimalizálva az energiafogyasztást. A VersiCharge alkalmas a magánjellegű és részben magánjellegű környezetekben történő használatra, például garázsokban, fedett autóparkolókban, illetve szállodák és vállalati parkolók esetén. Az egység könnyen falra szerelhető, és 230 V-os feszültségszintre méretezték.

A VersiCharge 20 és 32 A névleges áramerősségű egyfázisú, valamint 32 A névleges áramerősségű háromfázisú változatban készül. Az egyfázisú, 32 A áramerősségű töltőegység már tartalmazza a beépített, 6 mA egyenáramra kalibrált hibaáram érzékelőt. A verziótól függően a töltési teljesítmény 4,6 kW, 7,2 kW és 22 kW között változhat. 22 kW névleges teljesítménynél egy átlagos személygépkocsi töltési ideje nagyjából 4 óra. A töltési állapotot LED-es kijelző mutatja. Egy külső RFID olvasóegységen keresztül a töltési folyamat bármikor elindítható, visszavonható vagy felfüggeszthető.

A Siemens honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény