FőoldalRendszerintegrátorÚj sorozatú PID vezérlők
2018. január 31., szerda ::

Új sorozatú PID vezérlők

Az új, 500-as sorozatú hőmérséklet- és folyamatvezérlők fejlesztése során a gyártó nagy hangsúlyt fektetett az intuitív, felhasználóbarát kialakításra és egyúttal a legújabb technológiai vívmányok integrálására, amely folytán már röviddel bemutatkozását követően rendkívül népszerűvé és közkedveltté vált

A STATOP 500-sorozatú PID vezérlők rendeltetési célja a hőmérséklet és más fizikai paraméterek (pl. nyomás, áramlási sebesség stb.) vezérlése ipari folyamatokban, valamint az energiával működtetett szelepek pozicionálásának kezelése. Az 500-as sorozat jelen pillanatban három modelltípust tartalmaz, amelyek a STATOP 548, 589 és 596 azonosítókra hallgatnak. A különbséget közöttük elsősorban méreteik (1/16, 1/8, ill. 1/4 DIN), másodsorban a megjelenített információk mennyisége és a logikai bemenetek száma adják.

Az 500-as sorozat számos funkciót támogat, beleértve az alapérték-programozást, a logikai blokkokat, az időzítőt, az energiamérőt, valamint a megelőző karbantartásra figyelmeztető riasztókat. A funkciók programozhatóak, és egyúttal későbbi felhasználás céljára mentési lehetőség is adott. Univerzális bemenetük és Modbus RTU kommunikációs képességeik jóvoltából az 500-as sorozatú modellek minden PLC mellé, ill. vezérlőkörnyezetbe könnyedén integrálhatóak, valamint a logikai blokkjaikkal és mérési szolgáltatásaikkal a STATOP 500-család minden tagja képes akár kisebb PLC-k vagy energiamérők komplett kiváltására is. A beágyazott energiamérő segítségével a STATOP 500 vezérlők képesek az energiafelhasználás mérésére és a kapcsolódó költségek pontos számítására is, kW és/vagy pénznemben kifejezett egységekben.

A preventív karbantartási célú műveletek szempontjából kiemelten hasznos lehet a STATOP-sorozatú modellek parancsszámolási szolgáltatása és a riasztási küszöbértékek programozhatóságának támogatása. A rendszeroperátor vagy üzemeltető a kijelzőn megjelenített üzenet formájában kap tájékoztatást az aktuátorokon elvégzendő karbantartási feladatok esedékességéről. Végezetül, a PYROtools szoftver kiváló támogatást nyújt nagyobb léptékű konfigurációk implementálására, tipizált munkafolyamatok definiálására vagy a vezérlők beágyazott operációs rendszerének PC-n keresztül történő frissítésére, amelyhez magát a vezérlőt még csak feszültség alá sem kell helyezni.

A Pyrocontrole honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény