FőoldalRendszerintegrátorA kényelem nem zéró összegű játék
2018. január 30., kedd ::

A kényelem nem zéró összegű játék

Napjainkban is az egyik legnagyobb kihívás az építőipar és a kereskedelmi ingatlanszektor számára, hogy tartani tudják az ütemtervet és a határidőket. Az idő pénz, így az épületek és az egyes helyiségek gyors befejezése azt jelenti a vállalkozások számára, hogy hamar beköltözhetnek és elkezdhetik működésüket. Mégis, egy új vagy felújított épület esetében igen nehéznek bizonyulhat a meghirdetett átadási határidő betartása, hiszen mindennek működnie kell, beleértve a víz-csatorna hálózatot, a hidraulikai rendszereket és az elektromos hálózatot, ráadásul számos biztonsági ellenőrzésre is szükség van. Az összetett, korszerű technológiák – mint például a hűtő, fűtő és szellőztető épületgépészeti rendszerek (HVAC) - integrálása szintén olyan feladat, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni

A HVAC rendszerek telepítése nagyméretű, nehéz gépek be- és kirakodását, szállítását és üzembe helyezését jelenti. Ez a hosszadalmas folyamat azt eredményezheti, hogy hosszú várakozási idő alakul ki azon helyszínek között, amelyek a berendezések telepítésére várnak. Ha a telepítési folyamat túl lassúnak tűnik, az ingatlantulajdonosoknak az egyre szaporodó bérlői panaszok miatt is fájhat a feje.

E problémákra nyújt megoldást az LG változó hűtőközeg-áramú (VRF) rendszere, a MULTI V 5. A rendszer kültéri egysége akár 26 lőerős (HP) berendezés is lehet. Ez a tekintélyes teljesítmény lehetővé teszi kevesebb kültéri egység használatát, ami felgyorsítja és leegyszerűsíti a telepítési folyamatot. Ha például a korábbi rendszer kapacitása úgy érte el a 48 lóerőt, hogy három – egy 20 HP, egy 18 HP és egy 10 HP – kültéri egységet tartalmazott, a Multi V 5 telepítése esetén elegendő két kültéri egység is, ami kifejezetten helytakarékos megoldást jelent. A berendezés mindemellett könnyebb és kompakt felépítésű, tömege mindössze 620 kg, szemben a hagyományos berendezések akár 768 kg-os tömegével. Az áramvonalasabb külső kialakítás révén könnyebbé vált a telepítési folyamat, így a telepítést végző szakemberek munkája is egyszerűbb lett.

A rendszer akár 1000 méternyi összesített csőhosszal is üzemelhet, továbbá 110 méteres szintkülönbség is megvalósítható a kül- és beltéri egységek között. Mindez a telepítés során nagyobb rugalmasságot biztosít, és különösen ideálissá teszi a rendszert a magas épületekben történő alkalmazásra.

Híven az LG által az okostechnológiák terén betöltött vezető szerephez, a MULTI V 5 sem nélkülözi az LGMV mobilalkalmazást. Az applikáció révén a rendszer gyors és pontos önellenőrző illetve diagnosztikai folyamatokat képes lefuttatni, a berendezések telepítését és tesztelését végző szakemberek pedig e-mailben értesülhetnek a teszteredményekről. Mindez nagymértékben csökkenti a telepítéshez szükséges időráfordítást, így javítja a munkafolyamat hatékonyságát. A hűtőközeg mennyiségét ellenőrző megoldás szintén bizonyos időközönként lép működésbe, és ha kell, önműködően végzi el az utántöltés folyamatát. A beüzemeléshez többé nem kell használni a kültéri egység Mikro-DIP kapcsolóját, a beállítások egyszerűen és kényelmesen kezelhetők a mobilapplikáción keresztül.

Ne felejtsük el, hogy a telepítéssel még nem érnek véget a feladatok. Kezdettől fogva megfelelő karbantartásra van szükség, a rendszer teljes élettartamán át. Szintén fontos tényező, hogy mennyire egyszerű a berendezések karbantartása vagy a hibaelhárítás. Mivel a legtöbb felhasználó nem műszaki szakember, döntő fontosságú, hogy a telepített rendszer könnyű, kényelmes és azonnali problémamegoldást tegyen lehetővé.

A kombinált egységek fejlett okosmenedzsment-funkciói lehetővé teszik a korábban lefuttatott tesztek és a feketedoboz-frissítések lekérdezését. A fokozott automatizáltság révén számottevően kevesebb ellenőrzésre van szükség, az egyszerűsített diagnosztika révén pedig pontosan akkor kezelhetők a problémák, amikor azok felmerülnek.

Az LG a fejlesztései során mindig is a vevőkre fókuszált, ami – a felhasználók igényeinek felismerésével és középpontba helyezésével együtt – olyan, áttörést jelentő műszaki megoldásokat eredményezett, amelyek megkönnyítik mind a berendezések üzembe helyezőinek, mind pedig a karbantartóinak a munkáját. Az LG MULTI V 5 a legújabb példája azoknak a korszerű megoldásoknak, amelyek egyszerre teszik könnyebbé az ügyfelek, a karbantartók és a beszerelők dolgát. A kényelem tehát nem zéró összegű játék, hiszen azok az eszközök, amelyeket a felhasználók igényeit szem előtt tartva terveztek meg, a műszaki szakemberek munkavégzésének milyenségére is hatással vannak. Azzal, hogy kézzel fogható előnyöket kínál mind a vevők, mind a műszaki hátteret nyújtó szakemberek számára, a MULTI V 5 valóban a jövő generáció technológiáját képviseli.

Az LG Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény