FőoldalRendszerintegrátorÚj taggal bővült a YuMi robotcsalád
2017. december 01., péntek ::

Új taggal bővült a YuMi robotcsalád

YuMi, a világ első valóban együttműködő kétkarú robotjának sikerét követően az ABB már a hivatalos megjelenés előtt bemutatja egykarú együttműködő robotját, amely kivételes ipari képességei mellett sokkal kisebb helyigénnyel is rendelkezik

Az ABB a 2017-ben, Tokióban megrendezett “iREX 2017” Nemzetközi Robotikai Kiállításon mutatja be legújabb együttműködő robotját, ezúttal az egykarú változatot. Mint azt a nevük is jelzi, az együttműködő robotokat arra tervezik, hogy az üzemekben az emberekkel együtt dolgozva növeljék a termelékenységet, és támogassák az átállást az egyedi igényekre szabott termékek tömegtermelésére. A robot hivatalosan 2018-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

YuMihoz, a kisméretű alkatrészek szerelésére kifejlesztett, a piacra 2015-ben bevezetett robothoz hasonlóan, az új robot hasznos terhelése is 500 gramm, és kompakt kialakításának köszönhetően könnyen integrálható már meglévő szerelősorokba, így segítségével növelhető a termelékenység. Az új robot szintén alkalmas lesz „lead-through” programozásra, ami feleslegessé teszi az üzemeltetők speciális képzését.

„YuMi sikere messze túlszárnyalta a várakozásainkat. Eredetileg kisméretű alkatrészek összeszerelésére terveztük, de rendkívül sokoldalúnak bizonyult: ki tudja rakni a Rubik-kockát, tud szusit készíteni, képes ajándékokat csomagolni, de akár zenekart is tud vezényelni. YuMi óriási sikerét látva arra számítunk, hogy az új, egykarú robot is hasonlóan kedvező fogadtatásra talál a piacon, különös tekintettel arra, hogy kifejezetten vevőink kérésére fejlesztettük ki” - nyilatkozta Sami Atiya, az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás divíziójának vezetője.

„Folytatjuk az együttműködő robotok portfóliójának kiépítését” – mondta Per Vegard Nerseth, az ABB Robotics ügyvezető igazgatója. „A legújabb robot régen várt tagja a „jövő gyárát” szolgáló termékek családjának, amellyel ügyfeleink üzleti növekedést érhetnek el, hogy sikeresek legyenek abban a korban is, amit az egyedi igények szerint kialakított termékek tömegtermelése jellemez. Az új robot képességeinek és az ABB AbilityTM platformunk digitális megoldásainak kombinálásával ügyfeleink az üzemeikben a hatékonyságot és a megbízhatóságot a következő szintre emelhetik.”

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény