FőoldalRendszerintegrátorÚj, digitális áramlásmérő elektronikák
2017. október 17., kedd ::

Új, digitális áramlásmérő elektronikák

A Siemens új digitális Coriolis áramlásmérő platformot kiterjesztették olyan alacsony áramlású alkalmazásokra, mint a különböző folyadékok és gázok adagolása, bekeverése és töltése. A SITRANS FCT030 és FCT010 digitális távadók ezentúl már a 1,5 és 15 mm közötti belső átmérővel rendelkező SITRANS FC MASS 2100 és SITRANS FC300 Coriolis mérőcsövekhez is illeszthetők

A termékcsalád e jelentős továbbfejlesztésének köszönhetően a felhasználók széles skálája - a vegyipari alkalmazásoktól kezdve egészen a gépjárműiparban történő felhasználásig - élvezheti e piacvezető technológia előnyeit, beleértve a 0,1%-os tömegáramlás mérési, a 0,5 kg/m3 sűrűség mérési, valamint a 100 Hz-es jelfeldolgozási pontosságot. A korszerűsítés gyors üteme a legnagyobb fokú pontosságot biztosítja például italos palackok töltése esetén.

A termékskálát tovább bővítették, hogy lefedjen nagyobb vezetékméreteket is, amiket gyakran használnak olaj- és gázipari, tengeri és vegyipari mérések során. A SITRANS FCS400 érzékelők, amelyek már eddig is elérhetők voltak a DN 15 - DN 80 tartományban, tovább bővültek a DN 100 és DN 150 méretekkel. Ennek eredményeként az FCS400 mérőcső család ma már az alkalmazások szélesebb spektrumában használható, ideértve a gép gyártók higiénikus megoldásait, az adagolás vezérlést, a tengeri és szárazföldi olajátadó rendszereket, tartályokat, valamint a vegyi anyag mennyiség méréseket. Az FCS400 egyike a piacon kapható, legkompaktabb Coriolis érzékelőknek. Robosztus kialakítása ellenállóvá teszi az elektromos zajjal szemben, továbbá a technológiai csatlakozások széles skálája révén standard, higiénikus és NAMUR beépítést igénylő mérési feladatokhoz is alkalmazható.

A távadón számos további fejlesztést valósítottak meg, melyek egyszerűsítik és rugalmasabbá teszik a telepítést és az üzemeltetést. Az FCT030 már a mérőcsőtől külön telepített, falra szerelhető elektronikával is rendelhető, mely a MODBUS illetve a PROFIBUS DP/PA kommunikációkkal kiegészülve ideális megoldást kínál gyors adatcserét megkövetelő folyamatok esetén is. A már eddig is intuitív menürendszerrel és több telepítő varázslóval rendelkező, grafikus kezelő felületet (HMI) újratervezték, ezzel egy még könnyebben navigálható felületet kapott. A microSD kártya alapú Sensorflash technológia adatrögzítéssel és eseménynaplózással bővült, így akár 100 bejegyzést is képes eltárolni, melyek mindegyike tartalmazza a folyamat jellemzőket, diagnosztikai paramétereket és a készülék beállítás változásokat is. Ez a funkció lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy elemezzék az egyes folyamatok viselkedését, és a felmerülő problémákat hatékonyabban oldják meg, ami optimálisabb üzemvitelt és magasabb minőségű végterméket eredményez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény